Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din primul tur al competiției de categorie „WTA 1000” de la Montreal, primele meciuri de pe tabloul principal urmând să aibă loc luni.

Sorana CirsteaFoto: Rob Prange/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Sorana Cîrstea, duel cu Varvara Gracheva la WTA Montreal

Singura reprezentată a României de pe tabloul principal se va duela în runda inaugurală cu Varvara Gracheva, sportivă care a ales să joace sub culorile Franței.

Cîrstea (32 WTA) și Gracheva (43 WTA) s-au mai întâlnit o singură dată, la Melbourne Summer Set 2 (2022), iar românca a reușit un meci perfect: 6-0, 6-0, după 49 de minute.

Miriam Bulgaru (222 WTA) va avea o misiune dificilă în primul tur al calificărilor: o va întâlni pe Katie Boulter (76 WTA, favorită 8).

Turneul din Canada marchează și revenirea danezei Caroline Wozniacki. Campioana de la Australian Open 2018 anunța în ianuarie 2020 că se retrage, dar s-a răzgândit după ce a născut doi copii.

Beneficiară a unui wildcard, fosta lideră mondială va întâlni o jucătoare venită din calificări.

Traseul virtual al Soranei Cîrstea la WTA Montreal

Turul I: Varvara Gracheva

Turul II: Anastasia Potapova / Karolina Muchova

Optimi: Iga Swiatek / Karolina Pliskova

Sferturi: Maria Sakkari / Paula Badosa / Elina Svitolina / Beatriz Haddad Maia

Semifinale: Coco Gauff / Marketa Vondrousova

Finala: Aryna Sabalenka / Elena Rybakina / Caroline Garcia / Petra Kvitova.

Omnium Banque Nationale présenté par Rogers are loc anul acesta la Montreal, în perioada 7-13 august, face parte din categoria WTA 1000, iar pe tabloul principal se află 64 de jucătoare. Simona Halep a câștigat competiția în 2016, 2018 și 2022.