Novak Djokovic s-a calificat sâmbătă în optimile turneului de la Wimbledon, după ce l-a învins pe Stan Wawrinka, scor 6-3, 6-1, 7-6(5). Sârbul a avut cuvinte frumoase pentru adversarul său și a prefațat duelul cu Hubert Hurkacz.

Novak DjokovicFoto: Matthieu Mirville/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Novak Djokovic îl întâlnește pe Hubert Hurkacz în optimi la Wimbledon

Novak Djokovic nu a avut parte de un meci dificil cu Stan Wawrinka, pe care l-a învins la capătul unui duel ce a durat două ore și 10 minute.

Sârbul nu a avut dificultăți cu multiplul câștigător de Grand Slam decât în setul al treilea, unde cei doi au fost despărțiți la tiebreak.

La finalul disputei, fostul lider mondial a avut cuvinte de laudă pentru elvețian, pe care îl respectă pentru nivelul ridicat pe care îl arată, în ciuda vârstei de 38 de ani.

„În primul rând, vreau să spun că este uimitor ce face Stan la vârsta lui după mai multe operații.

Care este problema? Suntem doi bătrâni care se luptă cu arme tinere... Trebuie să ținem cont de asta. Îl respect foarte mult pe Stan ca jucător și îl iubesc ca persoană. Îi doresc toate cele bune.” - a spus Nole.

Sârbul a prefațat și duelul din optimi cu Hubert Hurkacz (18 ATP), jucător care nu a pierdut niciun set până acum la Wimbledon.

„Va fi cea mai grea provocare pentru mine de până acum. Am văzut cum joacă, se simte foarte confortabil pe iarbă. Nu a pierdut niciun set. L-a învins pe Federer aici în urmă cu câțiva ani și nu-l deranjează să joace pe terenuri mari. Este un tip bun, va fi o bătălie grozavă.” - a încheiat Novak Djokovic.

De 5 ori s-au întâlnit până acum Novak Djokovic și Hubert Hurkacz. De fiecare dată, Nole s-a impus.