După ce a trecut în runda a doua de Alycia Parks, Ana Bogdan nu a reușit să mai obțină încă o victorie, care să o ducă în optimi la Wimbledon. Sportiva din România a fost învinsă de Lesia Tsurenko, asta deși a câștigat primul set și a ratat 5 mingi de meci în decisiv.

Ana BogdanFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Ana Bogdan, eliminată dramatic de Lesia Tsurenko la Wimbledon: 6-4, 3-6, 6-7(18-20)

Ana Bogdan (57 WTA) s-a oprit în turul trei al turneului de la Wimbledon.

Românca a pierdut duelul împotriva Lesiei Tsurenko (60 WTA), la capătul unui meci de 3 ore și 30 de minute.

Ana Bogdan a reușit să câștige primul set cu scorul de 6-4, dar a acuzat ceva probele medicale în startul setului al doilea.

Medicul i-a luat tensiunea și i-a administrat o pastilă, iar jocul româncei s-a modificat vizibil, fiind deranjată de ceva.

Tsurenko și-a adjudecat actul secund cu scorul de 6-3, astfel că a fost nevoie de decisiv pentru a afla numele jucătoarei calificate în optimi.

Ana Bogdan a salvat o minge de meci la 6-5 pentru adversara ei și alte 5 în supertiebreak, acolo unde a reușit și o revenire de senzație de la 1-5.

Chiar și așa, după ce a ratat la rândul ei 5 mingi de meci, Ana Bogdan a fost învinsă scor 20-18.

Astfel, grație prezenței în turul al treilea, Ana Bogdan va primi un cec în valoare de 131.000 de lire sterline și 130 de puncte în ierarhia WTA la simplu.

În optimi, Tsurenko va întâlni învingătoarea dintre Jessica Pegula (4 WTA) și Elisabetta Cocciaretto (43 WTA).

Wimbledon 2023 are loc în perioada 3-16 iulie, iar HotNews.ro vă va ține zilnic la curent cu cele mai noi informații de la All England Club.