Sportivii din Rusia și Belarus revin anul acesta la Wimbledon, iar Daniil Medvedev a fost întrebat la conferința de presă despre poziția sa privind războiul din Ucraina.

Daniil MedvedevFoto: JOE KLAMAR / AFP / Profimedia

>> Război în Ucraina, ziua 494. Evenimentele sunt LiveText pe HotNews.ro.

Daniil Medvedev ia poziție față de războiul ruso-ucrainean: „Vreau pace”

După ce belarusa Aryna Sabalenka a refuzat să vorbească despre politică, rusul Medvedev a afirmat că nu are nicio problemă în a discuta despre acest subiect.

„Nu pot vorbi în numele altor jucători și nu intenționez să fac presiuni asupra nimănui pentru a vorbi, fiecare are propriile circumstanțe personale. A mea este clară, vreau pace. Nu mai sunt multe de spus.

Mi-a fost foarte dor să joc aici anul trecut, dar așa stau lucrurile. Am respectat regulile care au fost stabilite, am fost foarte dezamăgit, dar este important să rămânem pozitivi. Nu sunt motivat în mod special de faptul că nu am jucat aici anul trecut, ci de faptul că acest Grand Slam este cel în care am cele mai slabe rezultate.

Nu știu cum mă vor trata fanii, știu că sunt oameni care mă pot plăcea mai mult sau mai puțin. Cu cât joc mai mult tenis, îmi dau seama că a pretinde ceva ce nu ești este cea mai proastă modalitate de a relaționa cu fanii. Este mai ușor să fii tu însuți” - Daniil Medvedev, potrivit PuntoDeBreak.

Cap de serie nr. 3 la All England Club, Daniil se va duela în runda inaugurală cu britanicul Arthur Fery (389 ATP, beneficiară al unui wild-card).

Sportivii din Rusia şi Belarus pot participa la Wimbledon 2023

Oficialii de la All England Club au anunţat că sportivii din aceste țări pot participa în acest an, însă ca „neutri” şi respectându-se anumite condiţii.

Acestora le este interzis să-și manifeste susţinerea pentru ofensiva militară a Rusiei în Ucraina şi să fie finanțaţi de statul rus sau de statul belarus. Le sunt interzise inclusiv sponsorizările de către companii operate sau controlate de statele respective.

Wimbledon 2023 va avea loc în perioada 3-16 iulie, iar HotNews.ro vă va ține zilnic la curent cu cele mai noi informații de la All England Club.