Cea de-a doua favorită a turneului de la Wimbledon, Aryna Sabalenka, a anunțat sâmbătă că nu va răspunde întrebărilor jurnaliștilor despre politică, invazia din Ucraina sau Alexander Lukasenko, președintele Belarusului.

Aryna SabalenkaFoto: Foto Olimpik/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aryna Sabalenka și refuzul de a vorbi despre politică la Wimbledon

La Roland Garros, jucătoarea belarusă nu s-a prezentat în două rânduri la conferinţa de presă de după meci, cu acordul organizatorilor, după ce a fost întrebată de mai multe ori pe aceste subiecte.

„Sunt aici pentru a vorbi doar despre tenis”, a declarat Sabalenka la conferinţa de presă premergătoare turneului de la Wimbledon, informează AFP, citat de News.ro.

„Vă rog să respectaţi acest lucru. Dacă aveţi vreo întrebare politică, puteţi întreba WTA sau organizatorii turneului, ei vă vor trimite transcrieri ale răspunsurilor mele la turneele anterioare”, a anunțat jucătoarea din Belarus.

Întrebată despre primirea la care se aşteaptă din partea publicului londonez, Sabalenka, una dintre favorite alături de Iga Swiatek şi Elena Rîbakina, a declarat că nu se „aşteaptă la nimic”.

„Sper doar că mă vor susţine aşa cum au făcut-o în anii precedenţi. Atâta tot. Sunt destul de sigură că, dacă voi juca cel mai bun tenis al meu, mă pot descurca foarte bine la Wimbledon”.

Aryna Sabalenka (2 WTA) va debuta marți la Wimbledon împotriva jucătoarei din Ungaria, Panna Udvardy (82 WTA).