​Feliciano Lopez a disputat pe iarba de la Mallorca ultimul meci al carierei. Ibericul se retrage din circuitul ATP la vârsta de 41 de ani.

Feliciano LopezFoto: Thomas Reiner - ThomasReiner.pro / imago sportfotodienst / Profimedia

Feliciano Lopez s-a retras din tenisul profesionist la vârsta de 41 de ani

Lopez a fost învins de Yannick Hanfmann, scor 2-6, 4-6, într-un meci din sferturile turneului spaniol de categorie ATP 250.

Feliciano spune adio tenisului după 26 de sezoane petrecute în circuitul mondial.

„Am fost un jucător diferit fără să încerc asta, datorită identităţii mele ca jucător, stilului meu şi serviciului meu. Însă nu m-am antrenat pentru a avea acest stil de tenis.

Am crescut ca majoritatea spaniolilor. M-am antrenat la Barcelona, însă am decis natural să fiu acest tip de jucător, diferit de ceilalţi.

Sunt foarte mândru că am putut să nu ratez niciun turneu major în 20 de ani, dar şi pentru că am lăsat o impresie bună în faţa colegilor mei şi a oamenilor cu care mi-am petrecut timpul” - Feliciano Lopez.

De știut:

  • Lopez deține recordul de 79 de participări consecutive la turneele de Grand Slam.
  • De-a lungul carierei, Feliciano a câștigat 7 titluri ATP la simplu și 6 la dublu (printre acestea și Roland Garros, la ediția din 2016).
  • Mai are în CV patru trofee de Cupa Davis alături de naționala Spaniei.
  • La simplu, cel mai sus s-a aflat pe locul 12 (pe 2 martie 2015), iar la dublu cea mai bună poziție a fost 9 (în data de 7 noiembrie 2016).
  • A adunat în carieră doar din premiile din tenis suma de $18.673.797 (simplu+dublu).