​Jucătorul polonez de tenis Kamil Majchrzak a fost suspendat pentru o perioadă de 13 luni pentru doping, a anunţat Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Kamil MajchrzakFoto: Masatoshi Okauchi / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kamil Majchrzak, suspendat 13 luni de zile pentru dopaj

Kamil Majchrzak (27 de ani) a fost suspendat provizoriu la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, după ce nu a trecut de testul antidoping la turneele de la Sofia (septembrie 2022), din Japonia şi din Seul (octombrie 2022), transmite News.ro.

Probele luate de la jucătorul polonez s-au dovedit a conţine trei substanţe interzise (SARM S-22, LGD-4033 şi agonişti PPARδ) .

Majchrzak (locul 218 ATP), care a câştigat turneul Challenger Tour din Busan, Coreea de Sud, în octombrie 2022 şi a ajuns în semifinalele unui turneu ATP 250 din Pune, India, la începutul anului 2022, a acceptat suspendarea.

„La sfârşitul anului 2022, am pierdut totul într-o clipă. De când eram copil, m-am antrenat din greu pentru a-mi îndeplini visele. Tenisul nu este doar meseria mea, ci, mai presus de toate, este întreaga mea viaţă”, a scris Kamil Majchrzak pe Instagram.

După ce a luat în considerare timpul în care Majchrzak a fost suspendat până la pronunţarea sentinţei, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului a anunţat perioada de suspendare a jucătorului polonez este programată să se încheie la 29 decembrie 2023.