​Turneul de tenis de la Wimbledon va propune, prin intermediul parteneriatului său cu compania IBM, rezumate ale meciurilor comentate de softul de inteligenţă artificială IA Watson, scrie ziarul elveţian Le Matin.

Wimbledon 2022Foto: wimbledon.com

Wimbledon 2023 va aduce meciuri comentate cu ajutorul inteligenței artificiale

Parteneră a turneului de la Wimbledon de mai bine de 30 de ani, compania IBM a anunţat că toate videoclipurile cu momentele importante ale meciurilor de la ediţia 2023, disponibile pe aplicaţia oficială a turneului londonez, vor avea comentarii generate de tehnologia de inteligenţă artificială a IBM, AI Watson.

Scopul va fi să li se ofere fanilor o „experienţă mai îmbogăţitoare”, datorită familiarizării modelului cu limbajul specific tenisului.

„Noua funcţie le va oferi fanilor care urmăresc videoclipuri cu momentele importante ale meciurilor, un comentariu audio al momentelor cheie, precum şi subtitrări, pe care le pot activa sau dezactiva.

Instrumentul a fost conceput pentru a oferi fanilor o experienţă mai îmbogăţitoare atunci când urmăresc momentele cheie ale meciurilor prin videoclipurile cu momente importante din aplicaţie, făcând clipurile informative şi captivante", a afirmat compania americană, ciată de Agerpres.

Wimbledon 2023 va avea loc în perioada 3-16 iulie în complexul londonez de la All England Club.