Martina Navratilova, câștigătoare a 18 turnee de Grand Slam la simplu, a anunțat că a învins lupta cu cancerul la gât și la sân, informează agenția EFE.

Martina NavratilovaFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Martina Navratilova anunță că a învins cancerul la gât și la sân

„După o zi întreagă de teste la Sloan Kattering, am fost externată. Mulţumesc tuturor medicilor şi asistentelor", a precizat Martina Navratilova pe contul său de Twitter.

Martina precizase la începutul anului că suferă de cancer în faza 1 la gât şi la sân, maladie împotriva căreia se pregăteşte „să lupte” cu toate forţele.

În vârstă de 66 de ani, americanca de origine cehă are în total 59 de titluri de Grand Slam câștigate în cariera-i fantastică: simplu, dublu și dublu mixt. Navratilova este considerată pe bună dreptate una dintre cele mai mari jucătoare din istoria tenisului de câmp.

Martina a obținut cetățenia americană în 1981. Anterior, Navratilova s-a mai confruntat cu un cancer la sân, care i-a fost diagnosticat în 2010.

Martina Navratilova a câștigat de-a lungul carierei 18 titluri de Grand Slam la simplu dintr-un total de 167 de turnee în care s-a impus.

A câștigat 1442 de partide și a fost învinsă în 291 de cazuri. A adunat doar din premiile din tenis $21.626.089, iar pe primul loc mondial a urcat pentru prima dată pe 10 iulie 1978.