Maria Sakkari (8 WTA) și-a respectat statutul de favorită a turneului WTA Nottingham și s-a calificat în turul al doilea, după ce a învins-o pe chinezoaica Xiyu Wang (75 WTA), scor 6-2, 7-6(6).

Maria SakkariFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Xiyu Wang, eliminată de Maria Sakkari la WTA Nottingham

Eliminată încă din primul tur la Roland Garros de finalista Karolina Muchova, jucătoarea din Grecia a revenit în forță la turneul britanic, unde este principala favorită.

Primul set a fost la discreția Mariei Sakkari, Wang reușind să câștige doar două gameuri.

În setul al doilea, duelul s-a echilibrat însă, sportiva din China a condus în mai multe rânduri și s-a ajuns la tiebreak, de asemenea disputat de la egal la egal, la finalul căruia Sakkari s-a impus cu 8-6.

În turul al doilea, semifinalista de la Roland Garros și US Open va întâlni câștigătoarea dintre britanica Katie Swan (134 WTA) și franțuzoaica Alize Cornet (72 WTA).

„Rothesay Open” de la Nottingham face parte din categoria WTA 250, are loc în perioada 12-18 iunie, pe iarbă, și oferă premii totale în valoare de $259.303. Campioana en-titre (din 2022) este Beatriz Haddad Maia. Turneul este unul pregătitor pentru Wimbledon, al treilea Grand Slam al sezonului (3-16 iulie).