​Novak Djokovic (favorit 3) se află la o singură victorie de titlul cu numărul 23 de Grand Slam al carierei, sârbul fiind nevoit să treacă de Casper Ruud (cap de serie patru) pentru a intra în istoria tenisului.

Novak DjokovicFoto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia
  • Marea finală masculină de pe Philippe Chatrier va fi LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport 1. Meciul nu va începe mai devreme de ora 15:30 (ora României).

Novak Djokovic, înainte de finala de la Roland Garros: „Știu ce trebuie să fac”

„Știu ce să fac, cum să abordez pregătirea pentru finală. Casper este un specialist pe zgură, finalistul de anul trecut de aici, asta spune destul despre nivelul lui.

Cred că a învățat multe lecții jucând cu Rafa în finală anul trecut, așa că mă aștept ca de data aceasta să fie mai solid și să creadă mai mult că poate câștiga. În primul rând, vreau să mă recuperez, astfel încât să fiu pregătit să joc un meci de cinci seturi” - Novak Djokovic, citat de Tennis Majors.

De știut:

  • Dacă-l va învinge pe Ruud (și este mare favorit), Djokovic (36 de ani) va deveni jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istoria tenisului, depășindu-l pe Rafael Nadal. În prezent, cei doi mai rivali au câte 22 de trofee majore.
  • O victorie în marea finală cu Ruud îl va face pe Djokovic singurul jucător de tenis care a cucerit de cel puțin 3 ori fiecare turneu de Grand Slam din circuitul mondial (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open).
  • De-a lungul timpului, Djokovic și Ruud (24 de ani) s-au întâlnit de 4 ori, victoria revenindu-i de fiecare dată sportivului din Serbia. Mai mult decât atât, norvegianul nu a reușit până acum să câștige vreun set împotriva lui Novak.

2022, Turneul Campionilor: 7-5, 6-3 pentru Nole

2022, Mastersul de la Roma: 6-4, 6-3 pentru Nole

2021, Turneul Campionilor: 7-6(4), 6-2 pentru Nole

2020, Mastersul de la Roma: 7-5, 6-3 pentru Nole

  • Pentru Ruud aceasta va fi a treia finală de Grand Slam, după cele pierdute la Roland Garros 2022 (împotriva lui Nadal) și US Open 2022 (cedată în fața lui Alcaraz).