Grecul Stefanos Tsitsipas (locul 5 ATP) și Mark Philippoussis au pus capăt colaborării care a început la jumătatea sezonului trecut, potrivit unui anunț făcut de australian pe rețelele de socializare.

Stefanos TsitsipasFoto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Mark Philippoussis nu mai este antrenorul lui Stefanos Tsitsipas

Unul dintre cele mai importante momente ale colaborării dintre cei doi a avut loc la Australian Open 2023, unde grecul a ajuns pentru a doua oară în finala unui turneu de Grand Slam.

„Stefanos Tsitsipas, mulţumesc pentru oportunitatea de a fi parte a echipei tale. A fost o experienţă grozavă, sunt mândru de ce am reuşit împreună în scurtul timp în care am colaborat. Îţi doresc să fii sănătos, fericit şi să ai succese în viitor, pe teren şi în afara terenului” - Mark Philippoussis pe Instagram.

Tsitsipas a vorbit despre Philippoussis la începutul lunii martie, înaintea turneului de la Indian Wells.

„Mark este un om foarte înțelept, are multe cunoștințe. Cred că faptul că a trăit el însuși aceste lucruri în circuit și că este capabil să-mi ofere acum niște sfaturi este esențial. El oferă mult feedback. Se poate raporta la multe lucruri care mi s-au întâmplat și vede puțin din el însuși în mine în anumite circumstanțe și situații” - Stefanos Tsitsipas, despre Mark Philippoussis.

Stefanos Tsitsipas va fi antrenat în continuare de tatăl său Apostolos.