Novak Djokovic (36 de ani, #1 ATP) s-a calificat astăzi în „sferturile” Mastersului de la Roma, după un succes în minimum de seturi reușit în fața britanicului Cameron Norrie (27 de ani, #13 ATP), scor 6-3, 6-4.

Novak DjokovicFoto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

Primul meci al zilei de pe centralul de la Foro Italico a adus în prim plan o scenă extrem de tensionată între cei doi combatanți. La 6-2, 2-1 în favoarea sârbului, adversarul său a fost protagonistul unui moment care a stârnit mari controverse.

Ce s-a întâmplat, mai exact? Norrie a recurs la un gest la limită la capătul unui punct pe care Djokovic nu mai avea cum să-l câștige: britanicul avea de executat un smash simplu din zona fileului, însă a ales să-l ia la țintă pe sârb, care se întorsese cu spatele. Mingea l-a izbit în gambă pe Novak, care n-a digerat prea bine momentul. S-a întors către Norrie și i-a aruncat o privire „ucigătoare”!

N-a fost unicul moment tensionat petrecut între cei doi. La 5-4 în setul secund, când Djokovic urma să servească pentru a închide meciul, Norrie și-a luat un time-out medical, alt gest menit să-l scotă din ritm pe Nole. Tactica britanicului n-a funcționat...

Citește integral pe GSP.ro