Amanda Anisimova, sportivă care a fost pregătită nu cu mult timp în urmă și de Darren Cahill, a anunțat pe rețelele sociale că se retrage temporar din circuitul WTA.

Amanda AnisimovaFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Amanda Anisimova se retrage din circuitul WTA din cauza problemelor de sănătate mintală

La baza importantei decizii stau unele probleme de sănătate mintală, după cum a precizat sportiva în vârstă de 21 de ani.

După un sezon 2022 foarte bun (a avut 33 de victorii în circuitul WTA și a adunat $1.434.778 doar din premiile din tenis), Amanda a avut tot mai mari dificultăți din punct de vedere mental, sportivei fiindu-i tot mai greu să gestioneze presiunea rezultatelor.

Tot anul trecut, Amanda ajungea până în sferturi la Wimbledon, acolo unde a fost învinsă de Simona Halep, scor 6-2, 6-4.

În acest sezon, Amanda are un bilanț negativ: 3 victorii și 7 înfrângeri.

Americanca a precizat că momentan situația a devenit una „insuportabilă” și că va lua o pauză de la tenis atâta timp cât va fi nevoie pentru sănătatea sa.

În mai multe rânduri Anisimova a fost criticată pe rețele sociale pentru aspectul fizic din ultima perioadă: s-a îngrășat destul de mult.

Amanda s-a aflat cel mai sus pe locul 21 (în octombrie 2019), iar cel mai bun rezultat la un Grand Slam a fost semifinala din 2019: ea trecea atunci de Simona Halep (campioană en-titre la acel moment) în sferturile turneului de la Roland Garros.