Roland Garros: Simona Halep vs Amanda Anisimova 2-6, 4-6 / Campioana en-titre, eliminată în sferturi de o jucătoare de 17 ani în plină ascensiune

de Silviu Dumitru     HotNews.ro
Joi, 6 iunie 2019, 12:31 Sport | Roland Garros 2019


Amanda Anisimova si Simona Halep
Foto: rolandgarros.com / twitter
Simona Halep, campioană a ediției din 2018 a Grand Slam-ului de la Paris, a fost eliminată în sferturile de finală de Amanda Anisimova (51 WTA). Jucătoarea în vârstă de doar 17 ani s-a impus cu 6-2, 6-4, după doar o oră și opt minute de joc. Americanca a prestat un joc foarte bun, a fost agresivă de la primul până la ultimul punct, a avut o precizie extraordinară și a profitat de pasivitatea Simonei, care a riscat în prea puține momente ale partidei.

Recitalul ofensiv, precizia enervantă a Amandei și eliminarea Simonei Halep de la Paris

În semifinale, Amanda Anisimova se va duela cu Ashleigh Barty. Australianca a învins-o cu 6-3, 7-5 pe Madison Keys.

"Mi-au cam tremurat mâinile, nu a fost chiar așa de simplu. De fiecare dată când eram aproape simțeam presiunea, simțeam că îmi tremura mâna din ce în ce mai tare. Știam că trebuie să fiu foarte atentă la reverul în lung de linie. Cred că am avut un plan de joc bun. A fost prima dată când am jucat pe acest teren, dar este ceva incredibil, o arenă senzațională", a spus Amanda Anisimova după victoria împotriva Simonei Halep.

 • În urma rezultatului obținut la Roland Garros, Simona Halep va coborî până pe poziția a opta în clasamentul WTA.

 • Pentru prezența în sferturi, Halep va fi recompensată cu un premiu de 415.000 de euro şi cu 430 de puncte WTA.
 • Este pentru prima oară după zece ani când în semifinalele unui turneu de Grand Slam se califică două jucătoare de sub 20 de ani (Marketa Vondrousova - 19 ani, Amanda Anisimova - 17 ani). În 2009, Wozniacki (19) și Wickmayer (19) disputau semifinale la US Open. Ultima oară când acest lucru s-a întâmplat la Roland Garros a fost în 2001: Justine Henin (19) și Kim Cleijsters (18).

Ultimul punct al partidei dintre Halep și Anisimova:


Statistica meciului Halep vs Anisimova:

Ași: 1-1
Duble greșeli: 2-0
Lovituri câștigătoare: 16-25
Erori neforțate: 17-24
Puncte câștigate cu primul serviciu: 21/40 (52%) - 31/48 (64%)
Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 8/15 (53%) - 11/17 (64%)
Puncte de break câștigate: 1/7 (14%) - 4/7 (57%)
Total puncte câștigate: 52-68
Durata partidei: 1h 8min.

Desfășurarea livetext a partidei:

Setul II

4-6
Amanda returnează mult prea în lateral. Încă o scurtă reușită de americancă... Simona nu amortizează bine (15-30). Ambele jucătoare se apără bine, dar Anisimova trimite puțin în spatele liniei. Punct extrem de important. Dublă greșeală a Simonei... Mingi de meci pentru Amanda... Anisimova forțează pe secundul secund și o elimină pe Simona Halep în sferturi.

4-5 Retur foarte adânc al Simonei. Anisimova forțează cu forehand-ul. Retur ratat de Simona. Încă unul. Al treilea e cu noroc, fulgerător, în colț. Amanda prinde de două ori consecutiv mingea după ce o aruncă. Simona egalează la 40. Minge prea lungă a americancei, Simona poate face break-ul. Simona nu mai poate returna după o lovitură puternică a Amandei. Retur în afară al Simonei. Amanda atacă foarte puternic în cross și își face serviciul. Simona va servi pentru a rămâne în meci.

4-4 Simona pare să reintre în joc, încă un forehand foarte bun. Anisimova încearcă un voleu, dar ratează ținta. Amanda rămâne la un nivel bun, un forehand câștigător în cross (al nouălea al setului pentru americancă). Returul îi permite Amandei să preia controlul punctului (30-30)... Simona forțează în cross și îi oferă o minge de break Amandei. Americanca nu se concentrează și trimite prea lung. Amanda nu ajunge la timp și mingea atinge de două ori terenul. Simona poate egala. Amanda încearcă lungul de linie câștigător și trimite în fileu. Revenirea Simonei e completă.

3-4 O minge lungă returnată din defensivă de Simona o incomodează pe americancă (0-15). Ce lovitură reușește Amanda în diagonală... Simona returnează foarte bine în lung de linie cu forehand-ul. Mult mai agresivă, Simona o plimbă pe adversară și obține două mingi de break consecutive. Simona nu mai ajunge la reverul în cross al Amandei. Anisimova trimite prea lung și Simona recuperează break-ul.

2-4
Rever bun în lung de linie pentru Simona. Ratare a americancei. Dar Simona nu se lasă mai prejos... ratează și ea. Anisimova încearcă din nou un contre-pied, dar trimite în fileu. Halep scapă o lovitură ușoară... Punct important câștigat în cross de Simona, care își face serviciul și încearcă să țină aproape.

Simona a ratat trei mingi de break în game-ul precedent...

1-4 Anisimova are o ușoară cădere. Din poziție favorabilă, Amanda trimite în fileu (0-30). Anisimova trimite spre corpul Simonei de lângă fileu, însă românca nu poate trimite peste fileu. Simona nu poate atenua lovitura americancei (30-30). Simona returnează lung, Anisimova ratează. Minge de rebreak. Amanda salvează cu un serviciu pe corpul adversarei. Rever cu două mâini în lung de linie câștigător al Simonei. Anisimova reușește un serviciu secund excelent... Amanda lovește fulgerător, urcă la fileu, dar ratează inexplicabil. Lovitura ei este prea lungă. Serviciu spre exterior cu mult kick, Simona nu mai poate returna... Anisimova mai prinde o dată terenul cu un bkachand lângă linie, americanca se poziționează foarte bine pentru a lovi. Amanda trimite lung cu un voleu, Carlos Ramos coboară din scaun și decide că mingea a fost bună. Punctul se repetă. Anisimova este peste tot, acoperă tot terenul, returnează tot și își conservă avantajul.

1-3 Carlos Ramos coboară din scaun și corectează decizia de la linie, mingea Amandei a fost afară. Simona o pasează foarte bine pe adversară. Arbitrul mai schimbă o decizie, as pentru Simona. Anisimova returnează câștigător, în colțul terenului. Un serviciu bun, cu efect, Anisimova returnează afară și Simona punctează pe tabelă.

0-3 Anisimova nu a ratat nicio scurtă deocamdată, mai pune una foarte bună. De data aceasta, mingea Amandei se oprește în fileu. Americanca se grăbește și trimite prea lung. Simona încearcă un retur agresiv și ratează. Forehand-ul Simonei din alunecare nu prinde linia. Backhand mult prea lung al Simonei... Anisimova se desprinde.

0-2 Anisimova o fixează pe Simona și lovește în cross, lângă linie. O minge prea lungă a americancei (15-15). Scenariul se repetă. Încă o dată (40-15 pentru Simona). Slice-ul Simonei se oprește în fileu. Amanda o mai prinde o dată pe contre-pied pe româncă. Un forehand câștigător al Amandei, care obține o minge de break. Încă un contre-pied... Anisimova joacă excelent.

0-1 La Eurosport vedem un top de lovituri pe lângă fileu, în timp ce Anisimova câștigă primele trei puncte ale game-ului. Retur direct în fileu al Simonei. Game alb pentru Anisimova.

Setul I

2-6
Amanda returnează lung, pe centrul terenului, Simona mai dă o dată în fileu. Încă o scurtă pusă foarte bine de Amanda, trei mingi de break consecutive. Retur prea lung de această dată. Simona salvează și a două oportunitate a adversarei cu un backhand reușit. Simona lasă tot terenul liber, iar Anisimova închide setul cu o lovitură sigură.

2-5
Simona alunecă bine, dar trimite în banda fileului. Încă o eroare a Simonei, care nu își găsește ritmul, în timp ce americanca e la un nivel ridicat. Un retur bun al Simonei de această dată. Amanda lovește foarte puternic, o forțează pe Halep să mai rateze o dată. Anisimova încearcă să găsească un unghi, dar mingea nu trece de partea cealaltă a fileului (40-30). Încă o minge trimisă în fileu de americancă. Simona a avut cinci erori neforțate cu forehand-ul până în acest moment, Amanda doar una. Carlos Ramos decide că al doilea serviciu al americancei a prins linia și cere rejucarea. Forehand în cross excelent al Simonei. Halep încearcă un retur la linie, dar ratează cu mult lovitura. Încă o minge "înțepată" de americancă, Simona nu mai poate oferi altitudine loviturii. Rever în lung de linie care îi aduce game-ul americancei.

2-4 Anisimova încearcă un retur agresiv, dar pune prea mulță forță. Simona ratează lovitura în cross (15-15). Neinspirată, Simona trimite tot spre corpul adversarei, însă aceasta are un răspund foarte bun și o incomodează pe româncă. Dublă greșeală a Simonei, două mingi de break pentru Amanda. Anisimova este foarte agresivă și face break-ul.

2-3 Retur prea lung al Simonei. Românca o incomodează pe adversară cu mingile lungi, spre corp (15-15). Situația din primul punct al game-ului precedent se repetă, Anisimova își câștigă o poziție favorabilă cu scurta și închid în contre-pied. Lovitură câștigătoare în lung de linie a americancei. Anisimova joacă excelent.

2-2 Simona ajunge la timp la fileu, pune o contrascurtă, dar Anisimova răspunde și închide punctul. Mingea româncei prinde colțul terenului, îi permite Simonei să urce la teren și aceasta nu ratează voleul. Amanda rămâne statică pe centrul terenului și trimite prea în lateral. Încă o eroare neforțată a americancei. Serviciu puternic la mediană al Simonei, care egalează.

1-2 Simona se apără bine în primă fază, însă Amanda și-a construit bine punctul și a închis cu un voleu-drive. Lobul Simonei iese de puțin afară. As al americancei, primul din partidă. Simona atacă, dar ratează. Game alb pentru Anisimova.

1-1 Halep închide punctul cu un forehand câștigător. De data aceasta, românca scapă o minge în afara terenului. Simona caută și găsește colțul terenului cu reverul. Retur foarte bun, jos, al americancei (30-30). Mingea Amandei se oprește în banda fileului. Agresivă, Simona controlează punctul și își face game-ul de serviciu.

0-1 Anisimova servește prima. Simona obține primul punct. Anisimova urcă la un fileu după un punct disputat și închide cu un voleu în contre-pied. Retur prea lung al Simonei (30-15). Amanda trimite o minge în cross, fără prea multă înălțime, iar Simona returnează în fileu. Anisimova clipește prima într-un punct prelungit (40-30). Simona poziționează excelent returul pe serviciul secund al adversarei și o forțează pe americancă să trimită în afara terenului. Simona pierde din nou un punct jucat cu backhand-ul în cross. Amanda închide game-ul cu un serviciu bun.

Învingătoarea partidei se va duela cu câștigătoarea meciului dintre Madison Keys (14 WTA) și Ashleigh Barty (8 WTA) pentru un loc în marea finală.

Carlos Ramos este arbitrul de scaun al partidei.

​​Cele două jucătoare se încălzesc.

Parcursul celor două jucătoare până în sferturi:

Simona Halep

Turul I: 6-2, 3-6, 6-1 cu Ajla Tomljanovic (Australia, 47 WTA)
Turul II: 6-4, 5-7, 6-3 cu Magda Linette (Polonia, 87 WTA)
Turul III: 6-2, 6-1 cu Lesia Tsurenko (Ucraina, 27 WTA)
Optimi: 6-1, 6-0 cu Iga Swiatek (Polonia, 104 WTA)

Amanda Anisimova

Turul I: 6-3, 6-1 cu Harmony Tan (Franța, 265 WTA)
Turul II: 6-4, 6-2 cu Aryna Sabalenka (Belarus, 11 WTA)
Turul III: 7-6(6), 6-4 cu Irina Begu (România, 116 WTA)
Optimi: 6-3, 6-0 cu Aliona Bolsova Zadoinov (Spania, 137 WTA)

Cine este Amanda Anisimova

Amanda Anisimova s-a născut la 31 august 2001, în New Jersey și a crescut în Miami, unde s-a mutat la vârsta de 3 ani. Actualul său antrenor principal este columbianul Jaime Cortés, fost jucător de tenis. Ea a mai fost pregătită chiar de tatăl său și de Nick Saviano, fost tehnician al unor jucători precum Jim Courier, Pete Sampras, Sloane Stephens sau Eugenie Bouchard, potrivit site-ului rolandgarros.com.

Amanda a fost numărul doi mondial la junioare. La vârsta de 14 ani, în 2016, americanca a disputat finala turneului de junioare de la Roland Garros, iar un an mai târziu a triumfat la US Open.

La ediția din acest an de la Roland Garros, Anisimova a reușit cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam (la senioare), după ce în ianuarie ajungea până în optimi la Australian Open (învinsă de Petra Kvitova, scor 6-2, 6-1). Amanda Anisimova a devenit astfel prima jucătoare născută în anii 2000 care ajunge în faza sferturilor la un turneu de Grand Slam.

Americanca este una dintre cele două adolescente prezente în sferturi la Roland Garros. Cehoaica Marketa Vondrousova (19 ani) se află de asemenea printre ultimele opt jucătoare rămase în competiția de la Paris.

Aflată pe locul 95 la începutul sezonului, Anisimova a urcat până pe poziția 51 (cea mai bună clasare a carierei), dar va ajunge cel puțin până pe locul 35 după terminarea turneului de la Roland Garros. Ea este cea mai tânără jucătoare din Top 100 WTA.

În aprilie, tot pe zgură, Anisimova a câştigat primul ei trofeu din carieră, unul de categorie WTA Internațional, la Bogota. Anul trecut, ea a disputat prima finală WTA, la Hiroshima.

Rezultatele obținute de Anisimova în 2019:

Auckland: sferturi - învinsă de Viktoria Kuzmova (Slovacia), scor 6-3, 2-6, 6-4
Australian Open: optimi - învinsă de Petra Kvitova (Cehia), scor 6-2, 6-1
Acapulco: turul I - a abandonat în meciul cu Varvara Flink (Rusia), la 4-3 în favoarea sa
Indian Wells: turul II - învinsă de Elise Mertens (Belgia), scor 6-4, 6-2
Miami: turul II - învinsă de Anett Kontaveit (Estonia), scor 6-3, 1-6, 6-4
Charleston: turul I - învinsă de Petra Martic (Croația), scor 6-4, 2-6, 6-1
Bogota: campioană - victorie cu Astra Sharma (Australia), scor 4-6, 6-4, 6-1
Madrid: turul I calificări - învinsă de Marta Kostyuk (Ucraina), scor 6-0, 2-6, 6-0
Roma: turul II - învinsă de Kiki Bertens (Olanda), scor 6-2, 4-6, 7-5

Competiția de la Roland Garros poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

48174 vizualizari

 • +15 (19 voturi)    
  pe cit (Joi, 6 iunie 2019, 13:44)

  victor L [utilizator]

  de prost joaca Halep, pe atit de prost e comentariul crainicului.
  • -6 (20 voturi)    
   istoria se repeta (Joi, 6 iunie 2019, 13:58)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   Arbitrii sunt impotriva noastra pentru ca suntem romani!
   Dumnezeu nu tine cu noi!
   Adversara ei si-a dorit mai mult victoria!
   • -4 (12 voturi)    
    Da, (Joi, 6 iunie 2019, 14:22)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui levierul

    Dumnezeu nu tine cu noi. Daca tinea cu noi ii dadea un infarct Ansimovei. Iar arbitrii daca ar fi fost impartiali, ar fi trebuit sa o elimine pe Anisimova.

    Nu prea inteleg de ce se mai prezinta Simona la meciuri, stiind ca Dumnezeu nu tine cu noi si nici arbitrii. E clar ca nu are cum sa castige in aceste conditii.

    Poate, poate, ar fi o sansa, daca ar juca mai bine.
   • +3 (3 voturi)    
    de parca (Joi, 6 iunie 2019, 14:36)

    victor L [utilizator] i-a raspuns lui levierul

    ai fi patagonez.
    Dar eu vorbeam despre crainicul tv.
    Halep a jucat prost, de acxord.
  • -9 (13 voturi)    
   Lasa, ba. (Joi, 6 iunie 2019, 14:03)

   Redactia HotNews [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   Toti sunt prosti. Bine ca te avem pe tine.
 • +14 (18 voturi)    
  Anisimova (Joi, 6 iunie 2019, 13:44)

  Nickson [utilizator]

  face ce vrea ea pe teren. Halep nu exista.
  • +7 (13 voturi)    
   Fearless pustoaica (Joi, 6 iunie 2019, 13:57)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Nickson

   Halep nu are ce-i face!!!
  • +9 (17 voturi)    
   17 ani vs 27 de ani (Joi, 6 iunie 2019, 13:59)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui Nickson

   Halep e cu pluta pe Sena
 • +9 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 iunie 2019, 13:47)

  [anonim]

  • +4 (8 voturi)    
   joaca... (Joi, 6 iunie 2019, 14:53)

   zaboo [utilizator] i-a raspuns lui

   exact ce a invatat de la ilustrul antrenor dobre. noroc ca nu il plateste prea mult!
   • +2 (2 voturi)    
    Dobre (Vineri, 7 iunie 2019, 9:32)

    Nickson [utilizator] i-a raspuns lui zaboo

    e antrenor? Decat asa "antrenor" mai bine deloc.
    • +1 (1 vot)    
     pai e ieftin (Sâmbătă, 8 iunie 2019, 0:16)

     zaboo [utilizator] i-a raspuns lui Nickson

     de ce sa plateasca unul adevarat?? in plus: a declarat ca la varsta ei nu prea mai are ce invata...am auzit cu urechile mele si m-am crucit! sigur ca Federer mai are de invatat... ea nu!
 • 0 (28 voturi)    
  Bravo Amanda ! (Joi, 6 iunie 2019, 13:48)

  vulpoiul rosu [utilizator]

  Bravo Anisimova ! Tu esti viitoarea Masha ! Meriti sa castigi turneul si sa le-o dai peste bot la figuristele astea cu impresii de dive !
  • 0 (4 voturi)    
   in sfarsit (Joi, 6 iunie 2019, 14:54)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui vulpoiul rosu

   ce plm conteaza ca Halep e armanca ? Amanda a jucat bine: chapeau! :Asta e atitudinea normala. Oricum sunt doua proaste care vorbesc pe o limba pe care o mai folosesc si fotbalistii sau politicienii. Nimic spectaculos referitor la persoana lor, la viata lor, la gandurile lor. Tot ce stiu: azi am dat 110% si maine vreau sa dau mai mult. Asta pana cand ajung ca ilie nastase sa sufle in fiole.
   • -2 (4 voturi)    
    Nu toti ajung ca Nastase. (Joi, 6 iunie 2019, 15:22)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui levierul

    Si oricum, pentru asta se antreneaza de la 5-6 ani. Caci daca doreau sa ajunga si ele (sau alti sportivi) ca Plesu, faceau altceva.

    Ce vrei sa vorbeasca la conferintele de presa? Si de ce si-ar spune gandurile si altele? Gandurile mele si goal-urile mele fac parte din viata mea privata, ce nu priveste pe nimeni.
 • +12 (22 voturi)    
  pfff (Joi, 6 iunie 2019, 13:51)

  ceoteldrum [utilizator]

  opriti macelul!sa vina ploaia!
  • +2 (16 voturi)    
   hahahaha (Joi, 6 iunie 2019, 14:29)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui ceoteldrum

   Halep o sa dea in curand vina pe incalzirea globala.
 • +5 (19 voturi)    
  viitorul (Joi, 6 iunie 2019, 13:53)

  sletcu [utilizator]

  numar 1 mondial.
 • +11 (17 voturi)    
  Halep a murit fara glorie (Joi, 6 iunie 2019, 14:20)

  Fu Leng [utilizator]

  Praf mental, dubla greseala pe final, tzaca, tzaca fara rost, pe ici pe colo un down the line and that's it, 95% praf si pulbere ca zgura!!!
 • 0 (12 voturi)    
  Rusii ne... (Joi, 6 iunie 2019, 14:21)

  baimarean [utilizator]

  rusine.
 • -1 (15 voturi)    
  tenisc romanesc (Joi, 6 iunie 2019, 14:29)

  arsura [utilizator]

  blat
 • +12 (14 voturi)    
  "e in forma vietii ei" =))=))=)) (Joi, 6 iunie 2019, 14:37)

  zaboo [utilizator]

  asa e cand joci cu nimeni 3-4 meciuri! ti se urca la cap... ce ne mai spun expertii? ce mai zice Wilander??
 • +7 (13 voturi)    
  eh (Joi, 6 iunie 2019, 14:40)

  Adrian_1234 [utilizator]

  si acum sa vezi pe ce loc pica Halep, poate asta o sa o trezeasca un pic.
  Cam penibila prestatia pentru cartea ei de vizita
 • +10 (16 voturi)    
  ...bravo simonette... (Joi, 6 iunie 2019, 14:40)

  mitocanu [utilizator]

  ....mergi in continuare asa, ca sigur iesi din top 10, daca nu cumva ai iesit deja...deci nu ai NICI un turneu castigat in 2019, pana acum...si, dupa cum joci, nu cred ca vei castiga vreunul...ai dat cu piciorul unor oportunitati clare, in timpul meciului...te-ai comportat pe teren ca swiatek-poloneza, pe care ai batut-o in turul anterior...o iei pe urmele angelique kerber...cel putin ea a castigat 3 GS...
 • -2 (4 voturi)    
  La 4-4 (Joi, 6 iunie 2019, 15:21)

  Kepler [utilizator]

  in setul 2, a fost cind Simona a pierdut partida, care oricum nu a gasit o replica continua la jocul decis al Anisimovei.
  Halep trebuie sa vada cum se poate recupera in turneele care au mai ramas in acest an.
 • +3 (3 voturi)    
  Tocmai... (Joi, 6 iunie 2019, 15:26)

  Robin_W [utilizator]

  ...ma pregateam sa spun ca majoritatea favoritelor au fost eliminate, deci acest turneu este al Simonei sa-l piarda...
 • +5 (5 voturi)    
  mai mult cruci si bezele catre cer! (Joi, 6 iunie 2019, 15:30)

  Patrula10000 [utilizator]

  Iordanescu stia el ce stia cu icoanele alea ;)
 • 0 (0 voturi)    
  zic ca merita sa urmarim (Vineri, 7 iunie 2019, 17:26)

  ..13 [utilizator]

  Pana la final turneul de la Roland Garros - o sa ne bucuram la sfarsit?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by