Daria Kasatkina, jucătoare aflată pe locul 8 în clasamentul mondial, a vorbit despre cât de încărcat este calendarul din circuitul WTA și a recunoscut că în ultima perioadă a apelat la un psiholog.

Daria KasatkinaFoto: Brenton Edwards / AFP / Profimedia

Daria Kasatkina și viața în circuitul WTA: „Este o poveste fără sfârșit”

Daria a comparat viața unui jucător de tenis cu cea a unui „hamster într-o roată”. Calendarul WTA începe în ianuarie și se încheie de obicei la sfârșitul lunii octombrie. În afara sezonului, jucătoarele petrec mult timp antrenându-se și participă uneori la turnee demonstrative.

Sportiva din Rusia nu a avut cele mai bune rezultate în 2023 (10 victorii și 11 înfrângeri) și și-a schimbat antrenorul (a renunțat la colaborarea cu Carlos Martinez și lucrează acum cu Flavio Cipolla).

„Este greu, pentru că suntem ca un hamster într-o roată, non-stop, nu avem multe pauze, este o poveste fără sfârșit; iar la final totul este la fel, în fiecare an este mai mult sau mai puțin aceeași poveste, în fiecare săptămână.

Îmi amintesc că în primul meu an eram îndrăgostită de tot, eram atât de entuziasmată de tot. Puteam să petrec 24 de ore în clubul de tenis și să fiu atât de fericită. Bineînțeles că acest lucru se schimbă atunci când petreci mai mulți ani făcând același lucru, văzând aceiași oameni, aceleași facilități, totul la fel. Evident, începi să obosești puțin.

Este foarte dificil să găsești răspunsurile și calea pe cont propriu, așa că de aceea este bine uneori să găsești ajutor de la altcineva; un profesionist care îți poate arăta calea, cum să găsești alte lucruri de care să te bucuri.

Personal, pentru mine este greu să călătoresc în fiecare săptămână, nu sunt fană a acestui lucru. Dacă nu ar trebui să o fac, nu aș călători. Trebuie să o fac din cauza carierei mele, iar pentru mine este greu. Așa că de aceea trebuie să lucrez la asta” - Daria Kasatkina, citată de UbiTennis.

Kasatkina a fost învinsă de Veronika Kudermetova în optimile turneului „WTA 1000” de la Madrid, scor 7-5, 1-6, 7-6(2).

Rezulatele înregistrate de Daria Kasatkina în 2023

Adelaide: Turul I

Adelaide 2: Finala

Australian Open: Turul I

Abu Dhabi: Sferturi

Doha: Optimi

Dubai: Turul II

Indian Wells: Turul II

Miami: Turul I

Charleston: Semifinale

Stuttgart: Turul I

Madrid: Optimi.