​Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Ons Jabeur sau Maria Sakkari sunt nume pe care toată lumea se așteaptă să le vadă în fazele finale ale competițiilor, dar Martina Navratilova a realizat o listă cu jucătoare din afara Top 20 WTA care pot furniza surprize în sezonul de zgură.

Martina NavratilovaFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Martina Navratilova spune că Irina Begu este o adversară dificilă pe zgură

Alături de Jelena Ostapenko (campioană la Roland Garros 2017) și Paula Badosa (fostă ocupantă a locului 2 WTA), fosta lideră a ierarhiei mondiale a nominalizat-o și pe Irina Begu (35 WTA).

„Irina-Camelia Begu (Nr. 35): Iată o statistică surprinzătoare pentru jucătoarea de 32 de ani din România. Dintre jucătoarele clasate în prezent în Top 50, ea are al treilea cel mai mare număr de victorii în carieră pe zgură, după Simona Halep şi Victoria Azarenka, cu 104.

'Cu siguranţă o posibilă surpriză', a spus Navratilova. 'Nu mi-aş dori să o văd pe partea mea de tablou'”, este descrierea Irinei din materialul realizat de WTA.

Alte nume menționate de Navratilova sunt Martina Trevisan (20 WTA), Donna Vekic (23 WTA), Anastasia Potapova (25 WTA) și Jil Teichmann (30 WTA).

În plus, câștigătoarea a 59 titluri de Grand Slam (18 la simplu, 31 la dublu și 10 la dublu mixt) a precizat că poate produce surpriza „oricine din Cehia”.

De știut:

  • Irina a debutat pe zgură la Charleston și le-a învins pe Dalma Galfi (93 WTA) și Sofia Kenin (campioană la Australian Open 2020). În optimi, românca a fost aproape de o victorie mare în fața americancei Jessica Pegula (3 WTA), dar a pierdut după ce a condus cu 4-0 în setul decisiv.
  • Irina Begu (favorită 31) este acceptată direct în turul doi la turneul „WTA 1000” de la Madrid și o va întâlni pe Karolina Muchova (52 WTA).

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.