Irina Begu s-a oprit joi seară în optimile de finală ale turneului de la Charleston, după ce a fost învinsă de Jessica Pegula în trei seturi, scor 5-7, 6-4, 4-6.

Irina BeguFoto: Brenton EDWARDS / AFP / Profimedia

Jessica Pegula a eliminat-o pe Irina Begu de la Charleston

Românca clasată pe locul 37 în clasamentul WTA a făcut per total un meci bun împotriva principalei favorite, pe care a încurcat-o destul de mult.

Din păcate, lipsa de concentrare și-a spus cuvântul, în condițiile în care aceasta a avut 4-0 în decisiv.

Jessica Pegula (3 WTA) a încheiat meciul în două ore și 32 de minute și va înfrunta în sferturi o fostă ocupantă a locului doi în ierarhia WTA.

Irina Begu s-a ținut destul de bine în primul set, reușind să revină de la 4-2 și chiar să ducă scorul la 5-4 în favoarea ei. Românca a avut însă și 4 duble greșeli care au costat-o, spre deosebire de adversara ei, care nu a avut niciuna.

După ce și-a adjudecat primul set, Pegula și-a intrat în ritm în actul secund și a dus scorul rapid la 4-0, dar Irina a avut o revenire spectaculoasă și a câștigat 6 gameuri la rând, adjudecându-și astfel actul secund.

S-a ajuns în decisiv, acolo unde Irina a fost în control total până la scorul de 4-0. Deși a fost foarte aproape de a tranșa disputa, Begu a căzut inexplicabil și a pierdut de data aceasta ea 6 gameuri consecutive.

Victorie pentru Pegula și astfel se încheie un joc de coșmar pentru româncă.

Pegula vs Begu:

În urma acestei performanțe, Irina Begu a primit un cec în valoare de 9.900 de dolari și 55 de puncte în ierarhia WTA la simplu.

Jessica Pegula o va întâlni în faza sferturilor pe Paula Badosa (33 WTA). Iberica a trecut în optimi de Diana Shnaider, scor 6-1, 6-3.

Charleston Open 2023 are loc în perioada 3-9 aprilie pe zgură și face parte din categoria WTA 500. Turneul are premii totale de $780.637, iar campioana en-titre este Belinda Bencic.