Ocupă în prezent locul trei în ierarhia mondială, iar la Monte Carlo își dorește să intre în grupul select al jucătorilor cu trei titluri consecutive. Stefanos Tsitsipas a prezentat jurnaliștilor și modificările care ar face mai spectaculos circuitul ATP.

Stefanos TsitsipasFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Câștigător de Grand Slam, prima victorie la un turneu Masters după aproape doi ani

Stefanos Tsitsipas vrea ca în ATP să se joace mai mult pe zgură și iarbă, dar și ca turnee să aibă loc în Africa

Într-o discuție cu presa, dublul finalist de Grand Slam (Roland Garros 2021 și Australian Open 2023) a prezentat planul său pentru ca circuitul mondial să devină unul mai spectaculos.

Astfel, grecul este de părere că sezoanele de zgură și iarbă ar trebui mărite, iar tenisul să devină accesibil în toate colțurile lumii: să aibă loc turnee importante, de exemplu, și în Africa.

„Sezoanele de iarbă și de zgură ar trebui să devină mai lungi. Cunosc faptul că pentru zgură mai sunt evenimente și în luna august, dar sunt de părere că suprafețele naturale să fie mai bine puse în evidență în calendarul competițional.

De asemenea, cred că ar fi bine să luăm în seamă ideea de a dezvolta turnee în locuri din lume unde nu prea sunt, mă gândesc, de exemplu, la continentul african” - Stefanos Tsitsipas, citat de welovetennis.fr.

Monte Carlos Masters are loc în perioada 9-16 aprilie, pe zgură, are premii totale în valoare de €5.779.335, Novak Djokovic este principalul favorit, iar campionul ultimelor două ediții este Stefanos Tsitsipas.

De știut despre Monte Carlo Masters

  • Jucătorul cu cele mai multe titluri: Rafael Nadal (11)
  • Cele mai multe titluri la dublu: Mike Bryan (6)
  • Cel mai în vârstă campion: Nicola Pietrangeli (34 de ani, în 1968)
  • Cel mai tânăr campion: Mats Wilander (18, în 1983)
  • Cel mai slab clasat campion: Andrew Pattinson (locul 49, la ediția din 1974)
  • Cele mai multe victorii: Rafael Nadal (73).