Irina Begu a obținut miercuri calificarea în optimile de finală ale turneului de la Charleston, după ce a trecut în două seturi de Sofia Kenin, scor 6-1, 6-4.

Irina BeguFoto: Rob Prange/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Irina Begu a trecut de Sofia Kenin la Charleston - Duel cu Jessica Pegula în optimi

Cu un moral bun după ce a trecut de Dalma Galfi, Irina Begu a dominat și jocul contra Sofiei Kenin (142 WTA), pe care l-a închis într-o oră și 23 minute.

Irina Begu a făcut un prim set de excepție, în care i-a cedat un singur game adversarei și pe care l-a închis în doar 29 de minute.

Actul secund a fost unul mult mai echilibrat, în care ambele jucătoare au luptat la capacitate maximă, dar românca a avut în cele din urmă câștig de cauză.

Grație succesului obținut în fața Sofiei Kenin, Irina Begu va fi recompensată cu un cec în valoare de 9.900 de dolari și 55 de puncte în ierarhia WTA la simplu.

În faza optimilor, Begu va da piept cu Jessica Pegula.

Jessica Pegula (3 WTA) a avansat și ea în faza optimilor după ce a trecut lejer de Anna Blinkova (63 WTA), scor 6-2, 6-0.

Charleston Open 2023 are loc în perioada 3 - 9 aprilie pe zgură, în aer liber și face parte din categoria WTA 500. Turneul are premii totale de 780.637 de dolari. Campioana en-titre este Belinda Bencic.