​Jessica Pegula a avut parte de un meci thriller contra rusoaicei Anastasia Potapova (favorită 27), americanca obținând calificarea în semifinalele WTA Miami după ce a salvat două mingi de meci.

Jessica PegulaFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Sorana Cîrstea, meci cu cea mai bună jucătoare din 2023 - Ora de start și cine transmite partida

Jessica Pegula, în semifinale la WTA Miami: A salvat două mingi de meci cu Anastasia Potapova

Potapova a avut parte de un început mai bun de meci, și-a adjudecat primul set cu 6-4, dar nu a mai putut menține nivelul ridicat, iar Pegula a egalat situația de pe tabelă (6-3 a fost pentru americancă în al doilea set).

Decisivul a fost unul cu accente dramatice: Potapova a ajuns să servească la 5-4 pentru a închide partida, a avut chiar și două mingi de meci, dar a scăpat cumva printre degete una dintre cele mai importante victorii din carieră.

S-a ajuns în tiebreak, acolo unde Jessica a fost mai puternică mental (s-a văzut experiența superioară), iar manșa i-a revenit cu 7-2. Partida a durat două ore și 37 de minute.

În semifinale, Pegula va da peste Elena Rybakina (a șaptea favorită și campioana en-titre de la Wimbledon și Indian Wells).

Sportiva care reprezintă Kazahstanul a trecut pe repede înainte de Martina Trevisan (24 WTA), scor 6-3, 6-0. Partida s-a întins pe durata a 71 de minute.

Vor avea loc în sferturile de la WTA Miami

Ekaterina Alexandrova (18 WTA - favorită 18) - Petra Kvitova (15 WTA - favorită 15)

Sorana Cîrstea (74 WTA) - Aryna Sabalenka (2 WTA - favorită 2).

Miami Open are loc în perioada 21 martie - 2 aprilie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $8.800.000. Pe tabloul principal se află 96 de jucătoare, iar campioana en-titre este Iga Swiatek.