​Sorana Cîrstea o va întâlni miercuri în sferturile de la Miami Open, competiție de categorie WTA 1000, pe Aryna Sabalenka, principala favorită în absența liderei mondiale Iga Swiatek.

Sorana CirsteaFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

>> WTA Miami: Sorana Cîrstea, jucătoarea cu cel mai slab clasament din sferturi

Sorana Cîrstea - Aryna Sabalenka, miercuri, 29 martie, de la ora 20:00

Partida dintre Cîrstea (74 WTA) și Sabalenka (2 WTA) va fi prima a zilei de pe Stadium și va începe de la ora 20:00 (ora României).

Meciul va fi transmis în direct pe DigiSport 2 și LiveBLOG pe HotNews.ro.

Sorana şi Aryna se vor întâlni pentru prima oară în circuitul WTA.

Sportiva din Belarus s-a impus în acest an la Australian Open și ocupă prima poziție în clasamentul WTA Race (pentru Turneul Campioanelor 2023).

>> Sorana Cîrstea prefațează duelul de foc din sferturile WTA Miami

De știut:

  • Calificarea în sferturi reprezintă cel mai bun rezultat înregistrat în carieră de Sorana Cîrstea la Miami Open.
  • Prin calificarea în sferturile competiției din Florida, Sorana și-a asigurat un premiu în valoare de 184.465 de dolari și 215 puncte în clasamentul WTA.
  • Parcursul foarte bun de la turneul din Florida o va ajuta pe Sorana să facă un salt important în ierarhia mondială de simplu, sportiva noastră aflându-se în WTA Live pe locul 51 - salt de 23 de poziții.
  • Sorana Cîrstea a înregistrat 8 victorii și o singură înfrângere (în fața polonezei Iga Swiatek, lidera ierarhiei mondiale) la competițiile de categorie „WTA 1000” la care a participat în această lună (Indian Wells și Miami Open).

Sorana Cîrstea, parcurs excelent la Miami Open

Turul I: 7-6(6), 6-2 vs Fernanda Contreras Gomez (179 WTA)

Turul II: 6-2, 6-3 vs Caroline Garcia (4 WTA / favorită 5)

Turul III: 7-5, 6-1 vs Karolina Muchova (55 WTA)

Optimi: 7-6(3), 6-4 vs Marketa Vondrousova (103 WTA).

Miami Open are loc în perioada 21 martie - 2 aprilie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $8.800.000. Pe tabloul principal se află 96 de jucătoare, iar campioana en-titre este Iga Swiatek.