​Varvara Gracheva este una dintre cele mai în formă jucătoare din Rusia, sportiva născută la Moscova urmând să pătrundă de săptămâna viitoare în TOP 50 WTA. Cotidianul L'Equipe scrie că sportiva este la un singur pas de a reprezenta cât de curând o altă țară.

Varvara GrachevaFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

>> Război în Ucraina, ziua 397: Toate evenimentele de luni sunt LiveText pe HotNews.ro.

Rusoaica Varvara Gracheva, la un pas să reprezinte Franța

Calificată în turul 4 de la Miami, Varvara va lupta cu Petra Kvitova pentru calificarea în sferturile turneului din Florida.

În vârstă de 22 de ani, Gracheva (locul 54 mondial în prezent) este la un singur pas distanță de a primi cetățenia franceză, după cum informează jurnaliștii de la L'Equipe.

Stabilită în Franța din 2016, sportiva a solicitat cetățenie, iar acum este în curs să o primească.

Varvara este antrenantă de Gerard Solves, se pregătește la ETC Academy din Cannes, iar de curând a trecut cu bine și testul de limba franceză.

Cum obținerea cetățeniei este conform sursei citate doar o formalitate, este de așteptat chiar ca Varvara să poată reprezenta Franța la meciurile de Billie Jean King Cup de pe 14 aprilie.

În acest sezon, Gracheva a reușit un tur 3 la Australian Open (a eliminat-o în runda inaugurală pe a opta favorită, Daria Kasatkina), a disputat finala de la Austin (a fost învinsă de Marta Kostyuk), a prins turul 4 la Indian Wells (a cedat cu Elena Rybakina, viitoarea campioană), iar acum la Miami este calificată în turul al patrulea (a trimis-o acasă pe Ons Jabeur - dublă finalistă de Grand Slam și fostă ocupantă a locului 2 WTA).

Rezultatele bune din ultima perioadă se resimt și în WTA Live, acolo unde Gracheva se află-n prezent pe locul 44 (1164 de puncte - cel mai bun ocupat până acum în carieră).