​Artur Szostaczko, primul antrenor al liderei WTA, a vorbit într-un interviu pentru TVP Sport despre situația actuală în care se găsește Iga Swiatek.

Iga SwiatekFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Iga Swiatek, complexul numit Elena Rybakina și accidentarea care poate nu a existat cu adevărat

Locul unu în ierarhia mondială, Iga a fost învinsă deja de două ori în acest sezon de Elena Rybakina (la Australian Open în turul al patrulea și în semifinala de la Indian Wells), iar fostul antrenor al lui Swiatek vorbește despre un complex pe care lidera WTA l-a dobândit împotriva jucătoarei care reprezintă Kazahstanul.

Mai mult decât atât, Artur lansează o variantă neașteptată despre accidentarea care a împiedicat-o pe Iga să participe la Miami, competiției de categorie WTA 1000.

„Nu știm dacă Iga are cu adevărat probleme de sănătate (n.r. în zona coastelor) sau dacă nu cumva își caută o scuză pentru înfrângerea suferită (n.r. în semifinalele de la Indian Wells cu Rybakina). Să nu fie un fel de autoapărare”, spune Szostaczko, citat de Sport.pl.

„Nu cred că ar putea fi vorba de o problemă la coastă, ci doar cu niște mușchi din acea zonă”, completează antrenorul subiectul accidentării fostei sale eleve.

Artur Szostaczko este de părere că uzura de la Dubai și Doha își spune cuvântul și că este bine că până la urmă a renunțat la turneul WTA 1000 de la Miami: „Sezonul este lung, vor mai fi și alte turnee importante”.

Mai apoi, fostul antrenor al polonezei aduce în discuție și rivalitatea recentă cu Elena Rybakina.

Arthur vorbește chiar despre o „neputință” a liderei mondiale atunci când vine vorba despre meciurile cu Rybakina.

Elena are multe puncte forte, iar jocul sportivei care reprezintă Kazahstanul o incomodează vizibil pe Iga.

„Ar putea fi blestemul carierei pentru Iga dacă Elena va continua la acest nivel. Nu mă grăbesc să trag concluzia că Rybakina va domina tenisul feminin, dar există jucători împotriva cărora este greu să găsești soluții”, concluzionează tehnicianul polonez făcând referire la rivalitate dintre Swiatek și Rybakina.

Poloneza este condusă cu 2-1 în meciurile cu Rybakina, victoria liderei WTA venind în 2021, la Ostrava.

Iga Swiatek asistând la meciul celor de la Miami Heat din NBA.