ATP a anunțat calendarul pentru 2024, sezon care va suferi modificări pentru a face loc Jocurilor Olimpice de vară de la Paris.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Revine circuitul asiatic în ATP, cu turneele de la Tokyo, Beijing și Shanghai

Vor fi în total 63 de turnee, acestea urmând să aibă loc în 29 de țări, de pe șase continente, pe durata a 11 luni.

O modificare importantă este cea a revenirii circuitului asiatic din lunile septembrie și octombrie. Vom vedea din nou jucătorii evoluând la Tokyo, Beijing și Shanghai.

În 2024 vor fi cinci turnee Masters (ATP 1000) cu o durată de 12 zile: Indian Wells, Miami (ambele în martie), Madrid (aprilie), Roma (mai) şi Shanghai (octombrie).

Competițiile de la Montreal (5-11 august) și Cincinnati (11-18 august) se vor disputa în 2024 imediat după încheierea Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).

De asemenea, turneul de la Los Cabos (Mexic) a fost mutat din iulie în februarie, în timp ce viitoarea locaţie a actualului turneu de categoria ATP 250 de la Banja Luka (Bosnia-Herţegovina), din luna aprilie, urmează să fie stabilită, transmite Agerpres.

Momentan nu se știe unde și când va avea loc ATP Next Gen (competiție rezervată celor mai buni jucători sub 21 de ani din circuit), în timp ce Turneul Campionilor va avea loc la Torino începând de pe 10 noiembrie.

A fost confirmată, de asemenea, cea de-a doua ediţie a United Cup, un eveniment revoluţionar pe echipe mixte organizat la început de sezon, în luna ianuarie, în parteneriat cu WTA şi Tennis Australia.