Irina Begu a reușit calificarea în turul al doilea al turneului „WTA 1000” de la Miami, după ce a învins-o pe filipineza Alexandra Eala, după o revenire excelentă în setul al doilea.

Irina BeguFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Irina Begu nu știa adversara din turul următor

La sfârșitul meciului câștigat cu scorul de 6-2, 7-5, Begu (34 WTA) a vorbit despre partida în care a revenit în setul secund de la 5-1 pentru Eala.

„Știam că este stângace, am văzut câteva meciuri cu ea. Este o junioară foarte bună, a câștigat anul trecut US Open-ul. Știam că va fi un meci greu, mai ales că este primul.

Trebuia să îmi intru în ritm. Mă bucur că am reușit să îmi ridic nivelul în momentele importante”, a declarat Begu, pentru Digisport.

În următorul tur, sportiva o va întâlni pe chinezoaica Quinwen Zheng (23 WTA), deși nu știa acest lucru.

„Nu știu cu cine joc, scuze. Qinwen Zheng. M-am focusat pe primul meci, era important să joc bine și să îl câștig. Acum că știu cu cine joc o să încerc să îmi fac un plan.

Este o jucătoare foarte bună. Mă aștept la un meci greu”, a completat Irina Begu.

România mai este reprezentată pe tabloul principal al competiției din Florida de Sorana Cîrstea (vs Fernanda Contreras Gomez, 179 WTA) și Ana Bogdan (vs Robin Montgomery, 193 WTA).

Miami Open are loc în perioada 21 martie - 2 aprilie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $8.800.000. Pe tabloul principal se află 96 de jucătoare, iar campioana en-titre este Iga Swiatek.