Elina Svitolina, fostă ocupantă a locului 3 în ierarhia mondială, a anunțat că va reveni în circuitul WTA cu ocazia turneului de categorie „500” de la Charleston, Carolina de Sud (3-9 aprilie).

Elina SvitolinaFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elina Svitolina revine în circuitul WTA după ce a născut

În vârstă de 28 de ani, Svitolina s-a retras temporar din sportul de performanță după ce a născut o fetiță (Skai) în luna octombrie a anului trecut.

Sportiva din Ucraina este soția lui Gael Monfils, jucător de tenis care a fost cel mai sus pe locul 6 în ierarhia ATP (în noiembrie 2016). Svitolina și Monfils s-au căsătorit în 2021.

Ultima partidă oficială disputată de Svitolina a avut loc pe 24 martie 2022, atunci când Elina a fost învinsă de Heather Watson, în primul tur al turneului de la Miami.

„Cea mai eficientă jucătoare a Ucrainei şi-a folosit concediul de maternitate pentru a-şi susţine ţara în urma invaziei ruse de anul trecut”, a precizat WTA, conform News.ro.

Cine este Elina Svitolina

În vârstă de 28 de ani, Elina s-a aflat cel mai sus în clasamentul WTA pe locul 3, pe 11 septembrie 2017. A câștigat 16 titluri WTA de-a lungul timpului și are până acum în carieră 433 de victorii și 228 de înfrângeri. A adunat doar din premiile din tenis $21.418.949.

În acest moment, jucătoarea se află pe locul 875 în clasamentul mondial.