Daria Kasatkina a anunțat că s-a despărțit de Carlos Martinez, cel care i-a fost antrenor în ultimele patru sezoane, și a început o colaborare cu un tehnician aflat la început de drum.

Daria KasatkinaFoto: Brenton Edwards / AFP / Profimedia

Daria Kasatkina va fi antrenată de Flavio Cipolla

Locul 8 în clasamentul WTA, Kasatkina a precizat că va fi pregătită de italianul Flavio Cipolla (39 de ani, fost ocupant al locului 70 ATP), care a jucat ultimul său meci în 2018 și nu a mai antrenat alte nume importante din circuitul mondial.

„Mi-am schimbat antrenorul, chiar și partenerul de antrenament. Bineînțeles că poate fi un pas înfricoșător, terminarea unei colaborări de lungă durată ca aceasta a fost dificilă. Au fost patru ani de lucru împreună, așa că este puțin înfricoșătoare această parte a sezonului.

Primul antrenament a fost în aceeași zi cu meciul, așa că schimbarea a fost un pic mai bruscă decât mi-am propus. Este dificil pentru mine, dar și pentru antrenor, el nu mă cunoaște, eu nu-l cunosc, la început nu știa ce să-mi spună, sau ce să nu-mi spună, sau ce vreau să mi se spună. Încă nu știu cum lucrează el, așa că va fi o perioadă dificilă.

Ideal când schimbi antrenorul este să o faci la finalul sezonului, înainte de pre-sezon sau cel puțin când există un fel de perioadă de pregătire, astfel încât să existe timp pentru ca jucătoarea și noul antrenor să se cunoască între ei. Uneori apar astfel de situații, situații care nu sunt planificate, situații complicate, dar când schimbi încerci mereu să o faci în bine” - Daria Kasatkina, citată de PuntoDeBreak.

Daria Kasatkina (favorită 7) o întâlnește pe Barbora Krejcikova (30 WTA) în turul doi al turneului „WTA 1000” de la Dubai.

Rezulatele înregistrate de Daria Kasatkina în 2023

Adelaide: Turul I

Adelaide 2: Finala

Australian Open: Turul I

Abu Dhabi: Sferturi

Doha: Optimi.