Gabriela Ruse și Bianca Andreescu au fost eliminate în runda inaugurală a turneului „WTA 500” de la Abu Dhabi, de Barbora Krejcikova, respectiv Yulia Putintseva.

Gabriela RuseFoto: Mathias Schulz / imago sportfotodienst / Profimedia

Gabriela Ruse, învinsă de Barbora Krejcikova

Tenismena română aflată pe locul 148 WTA a cedat după două seturi și o oră și 15 minute de joc în fața jucătoarei din Cehia, Barbora Krejcikova (30 WTA), scor 6-1, 6-4.

Gabriela Ruse reușise calificarea pe tabloul principal de la Abu Dhabi, după ce o învinsese pe suedeza Mirjam Borklund (153 WTA), scor 6-4, 6-1.

Bianca Andreescu, eliminată de Yulia Putintseva

Aflată pe locul 37 WTA, jucătoarea canadiană Bianca Andreescu a fost învinsă de Yulia Putintseva (45 WTA), scor 7-6 (7-2), 6-2. Partida a durat o oră și 41 de minute.

În optimile de finală, sportiva din Kazakhstan se va confrunta cu favorita numărul 6 a turneului, Beatriz Haddad Maia.

Mubadala Abu Dhabi Open are loc în perioada 6-12 februarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $780.637, iar principala favorită este Daria Kasatkina.

Capii de serie de la Abu Dhabi: Daria Kasaktina (1), Belinda Bencic (2), Elena Rybakina (3), Veronika Kudermetova (4), Jelena Ostapenko (5), Beatriz Haddad Maia (6), Anett Kontaveit (7) ș Liudmila Samsonova (8).

Optimile turneului de la Abu Dhabi

Kasatkina (1) vs Teichmann

Zheng vs Ostapenko (5)

Kudermetova (4) vs Mertens

Krejcikova vs Samsonova (8)

Haddad Maia (6) vs Putintseva

Pliskova vs Rybakina (3)

Kontaveit (7) vs Rogers

Kostyuk vs Bencic (2)