​Gabriela Ruse (locul 144 mondial) a părăsit Thailanda Open încă din runda inaugurală, sportiva noastră cedând împotriva jucătoarei de pe locul 176 WTA, Na-Lae Han.

Gabriela RuseFoto: Mathias Schulz / imago sportfotodienst / Profimedia

Sportiva din Coreea de Sud s-a impus după un meci de trei seturi, scor 6-4, 1-6, 6-4. Partida a durat două ore și 12 minute.

Partida a fost una presărată totuși cu prea multe erori, cele două jucătoare arătând în unele momente carențe mari la serviciu.

După ce a cedat primul set cu 6-4, Ruse a evoluat mai aproape de așteptări în a doua manșă, una câștigată cu 6-1.

În decisiv au revenit însă erorile neforțate, iar după ce și-a cedat în două rânduri serviciul, Gabriela a pierdut și manșa cu 6-4.

De știut:

  • Pentru prezența pe tabloul principal al competiției, Gabriela va primi $2.804 și un punct în ierarhia mondială de simplu.
  • România nu mai are reprezentante pe tabloul feminin de simplu, dar o mai are la dublu tot pe Gabriela Ruse (face pereche cu Marta Kostyuk, din Ucraina). Cele două sunt favorite 3 ale întrecerii, iar în runda inaugurală vor da peste dublul Xinyu Wang / Lin Zhu.

Openul Thailandei se dispută în perioada 30 ianuarie - 5 februarie, pe hard. Are premii totale în valoare de $259.303, face parte din categoria WTA 250, iar campioana en-titre este Magda Linette (în 2020). Principala favorită este Bianca Andreescu.