Aryna Sabalenka și-a respectat statutul de favorită și s-a calificat în semifinalele Australian Open 2023. Sportiva din Belarus a învins-o în două seturi pe Donna Vekic.

Aryna SabalenkaFoto: Dita Alangkara / AP / Profimedia

Aryna Sabalenka, în semifinale la Australian Open 2023

Cap de serie nr. 5 la Melbourne, Sabalenka a avut nevoie de o oră și 50 de minute pentru a trece de jucătoarea aflată pe locul 64 în ierarhia mondială, scor 6-3, 6-2.

Chiar dacă a cedat doar cinci gameuri, Aryna a avut parte de un meci dificil. Gameurile au fost foarte lungi, ambele jucătoare având probleme la serviciu: Sabalenka a comis 9 duble greșeli, în timp ce Vekic a terminat partida cu 13.

Sabalenka a fost jucătoarea care a dictat ritmul și, chiar dacă a avut mai multe erori neforțate decât adversara sa (35 - 25), a reușit să compenseze prin loviturile câștigătoare (38 - 21).

De știut:

  • Pentru un loc în marea finală a Grand Slamului de la Melbourne, Aryna Sabalenka se va duela cu poloneza Magda Linette (45 WTA).
  • În 2023, Sabalenka a câștigat toate cele nouă partide disputate cu 2-0 la seturi. Sportiva din Belarus a cucerit trofeul la Adelaide International 1 (WTA 500).

Australian Open, programul semifinalelor

  • Joi, 26 ianuarie 2023

De la ora 10:30 (ora României):

Elena Rybakina (22) - Victoria Azarenka (24)

Urmat de:

Magda Linette - Aryna Sabalenka (5).