​Ajuns la 36 de ani, Richard Gasquet demonstrează că încă poate juca tenis la cel mai înalt nivel: francezul, fost ocupant al locului 7 în clasamentul mondial, a câștigat turneul „ATP 250” de la Auckland.

Richard Gasquet, campion la ATP AucklandFoto: Andrew Cornaga / AP / Profimedia

Richard Gasquet, campion la ATP Auckland

Aflat în prezent pe locul 67 în ierarhia ATP, Gasquet l-a învins în finala competiției din Noua Zeelandă pe britanicul Cameron Norrie (12 ATP, al doilea favorit), scor 4-6, 6-4, 6-4.

Norrie a condus cu 4-1 în setul decisiv, dar Gasquet a revenit spectaculos și a obținut trofeul după ce a câștigat cinci gameuri la rând. Partida a durat două ore și 27 de minute.

Richard a mai trecut pe parcursul turneului de la Auckland de Kiranpal Pannu (575 ATP, wildcard), Joao Sousa (82 ATP), David Goffin (53 ATP) și Constant Lestienne (65 ATP, abandon).

Grație triumfului de la Auckland, Gasquet va urca pe locul 42 ATP.

Acesta este al 16-lea titlu din cariera lui Gasquet, primul după o așteptare de aproape cinci ani (ultima oară s-a impus la `s-Hertogenbosch, în iunie 2018). Francezul a mai disputat alte 17 finale.

În primul tur de la Australian Open 2023, Richard Gasquet va juca împotriva compatriotului său Ugo Humbert (108 ATP), în timp ce Cameron Norrie va da tot peste un francez, Luca van Assche (142 ATP).