Novak Djokovic a câștigat turneul ATP de la Adelaide, acesta fiind titlul cu numărul 92 din impresionanta carieră a sârbului (l-a egalat pe Nadal). Finala cu Sebastian Korda nu a fost una ușoară, Nole fiind nevoit să salveze o minge de meci (6-7(8), 7-6(3), 6-4 pentru Djoker).

Novak DjokovicFoto: Peter Mundy/Speed Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

Diferențele dintre Djokovic și Korda (locul 33 mondial) au fost insesizabile, iar primele două seturi au ajuns în tiebreak. Primul set i-a revenit americanului, scor 7-6(8), iar al doilea lui Nole, scor 7-6(3).

La scorul de 6-5 în favoarea sa, în a doua manșă, Korda a avut o minge de meci pe serviciul lui Djokovic, dar fostul lider mondial a avut nervii de fier și a trecut cu bine peste momentul dificil.

Finalul de meci a fost unul încordat, iar cel care a cedat din punct de vedere mental a fost Sebastian (în mod evident, jucătorul cu experiență inferioară în circuitul mondial). La 5-4 pentru Novak în decisiv, americanul și-a cedat serviciul, iar finala s-a încheiat după trei ore și 10 minute (6-7, 7-6, 6-4).

De-a lungul finalei de la Adelaide, Nole a fost destul de agitat, fostul lider ATP având mai multe ieșiri nervoase.

Djokovic își trece în CV titlul ATP cu numărul 92 din întreaga carieră. Dintre acestea, 21 sunt de Grand Slam. Novak are 1033 de victorii și 206 înfrângeri în carieră.

Era Open, clasamentul titlurilor ATP

1 Jimmy Connors 109

2 Roger Federer 103

3 Ivan Lendl 94

4 Rafael Nadal / Novak Djokovic 92

6 Rod Laver 72 etc.