Andrey Rublev s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor 2022, după ce l-a învins în trei seturi pe Stefanos Tsitsipas. Chiar dacă a părăsit competiția pe care o câștiga în 2019, grecul consideră că este un jucător mai bun decât rusul.

Andrey RublevFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tsitsipas a câștigat primul set cu 6-3, dar Rublev a revenit și s-a impus cu 6-3, 6-2.

Tsitsipas consideră că Rublev are „puține arme”

Tsitsipas a spus la conferința de presă că nu s-a simțit „amenințat” în niciun moment al partidei și că rusul „are puține arme” în dotare.

„Am vrut doar să încerc ceva nou, să văd dacă ar funcționa, să-l derutez puțin. Este păcat. Simt că sunt jucătorul mai bun.

Simt că aș fi putut face mai multe în acest meci. Am simțit că aș putea fi mult mai creativ. Nici măcar nu trebuie să spun asta. Cred că este destul de evident.

Dar, da, s-a impus cu puținele arme pe care le are. A reușit să profite cu adevărat de ele și să câștige astăzi” - Stefanos Tsitsipas, după ce a fost eliminat de la Turneul Campionilor, citat de Reuters.

Rublev, răspuns pentru Tsitsipas: „Dacă luăm lovitură cu lovitură, nu cred că este așa”

Învins în acest an de Tsitsipas la Astana și la Madrid, Rublev a fost rugat să comenteze afirmațiile grecului.

„Nu știu dacă am puține arme sau nu. Dacă luăm lovitură cu lovitură, cred că reverul lui este mai bun decât al meu. Forehandul lui nu este mai bun decât al meu. Serviciul nu este mai bun decât al meu.

Evident că este un jucător mai bun, pentru că este mai bine clasat și a obținut rezultate mai bune. Dar nu cred că l-am învins pentru că aș avea „puține arme”.

Dacă vă uitați la meciurile noastre, sunt mereu lupte dure. Anul acesta am pierdut de două ori în fața lui în trei seturi, iar acum l-am învins în trei seturi” - Andrey Rublev, citat de Reuters.

Semifinale Turneul Campionilor 2022

  • Sâmbătă, 19 noiembrie

Novak Djokovic vs Taylor Fritz / ora 15:00

Casper Ruud vs Andrey Rublev / ora 22:00.

Competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.