Casper Ruud a obținut marți calificarea în semifinalele Turneului Campionilor 2022, după ce l-a învins în trei seturi pe americanul Taylor Fritz.

Casper RuudFoto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Casper Ruud, în semifinale la Turneul Campionilor 2022

Finalist în acest an la Roland Garros și US Open, Ruud a câștigat cu 6-3, 4-6, 7-6(6). Meciul a fost unul foarte echilibrat și a durat două ore și 13 minute.

Casper a condus cu 5-2 în tiebreakul setului decisiv, a ratat o primă minge de meci cu serviciul (la 6-5), dar a mai făcut un minibreak și a închis până la urmă partida.

Rafael Nadal, principalul favorit, eliminat de la Turneul Campionilor

În urma victoriei lui Ruud, Rafael Nadal (care a pierdut primele sale meciuri, cu Fritz și Auger-Aliassime) nu mai poate ajunge în semifinale la singura competiție importantă pe care nu a câștigat-o încă.

Felix Auger-Aliassime și Taylor Fritz se vor duela joi pentru un loc în penultimul act al întrecerii din Pala Alpitour.

În urma eliminării lui Rafael Nadal, Carlos Alcaraz nu mai poate fi depășit și va termina anul pe prima poziție în clasamentul ATP (cel mai tânăr lider mondial la finalul unui sezon, la 19 ani și 214 zile).

Turneul Campionilor - Grupa Verde, clasament în timp real

*Victorii - înfrângeri / Seturi câștigate - pierdute

1. Casper Ruud 2-0 / 4-1

2. Taylor Fritz 1-1 / 3-2

3. Felix Auger Aliassime 1-1 / 2-2

4. Rafael Nadal 0-2 / 0-4.

De știut:

  • Primii doi clasați din cele două grupe se vor califica în semifinale, acolo unde se va juca după sistemul locul unu dintr-o grupă vs locul doi din cealaltă grupă.
  • Meciurile de la Turneul Campionilor se joacă după regula cel mai bun din trei seturi.