​Carlos Alcaraz și-a făcut ușor meciul cu Grigor Dimitrov (locul 28 mondial), ibericul având câștig de cauză în două seturi, scor 6-1, 6-3. Liderul mondial a obținut calificarea în sferturile Mastersului de la Paris și este tot mai aproape de a încheia anul în poziția de lider.

Carlos AlcarazFoto: JB Autissier / Panoramic / Profimedia

Carlos Alcaraz, victorie clară cu Grigor Dimitrov - Liderul ATP, în sferturi la Paris Masters

În vârstă de 19 ani, Carlos a avut un singur moment mai dificil în meciul cu Dimitrov, acesta fiind consemnat în setul al doilea. Ibericul a condus cu 3-0, dar a ajuns în situația de a fi egalat.

Nu a fost însă vorba de vreo surpriză, Alcaraz câștigând următoarele trei gameuri.

Cu o viteză parcă în plus în multe dintre momente, Alcaraz nu a avut vreo emoție contra lui Dimitrov, singura problema care s-ar fi putut pune fiind doar cea a scorului.

Meciul a durat o oră și 13 minute.

Pentru un loc în semifinalele de la Bercy, Alcaraz se va duela cu Holger Rune, dup[ ce jucătorul pregătit de Patrick Mouratoglou l-a învins pe Andrey Rublev (al șaptelea favorit), scor 6-4, 7-5.

Rolex Paris Masters are loc în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie, în hard indoor. Are premii totale în valoare de €5.415.410, iar campionul en-titre este Novak Djokovic (2021). Competiția de la „Palais Omnisports” din Bercy face parte din categoria ATP 1000 (Masters).