Numele Simona Halep a fost pe buzele tuturor oamenilor de sport și nu numai, după ce sportiva noastră a fost depistată pozitiv la un control antidoping.

Simona Halep si trofeul de la Melbourne Summer Set 1Foto: Mike FREY / AFP / Profimedia

Pentru o notă pozitivă, am ales să vă prezentăm 5 curiozități și totodată lucruri mai puțin știute despre sportiva noastră, atât de pe terenul de tenis cât și din viața de zi cu zi.

1. Ce notă a luat la Bacalaureat

Simona Halep a urmat cursurile Liceului Sportiv „Dumitru Rotaru” din Constanța.

Campioana României a pus mereu tenisul pe primul loc, motiv pentru care nu a fost prezentă la prima sesiune de la Bacalaureat. A susținut examenul maturității mai târziu, în cea de-a doua sesiune, și l-a trecut cu o medie de peste 8.

2. Felul de mâncare preferat

Deși știm cu toții cât de importantă este o alimentație echilibrată pentru o sportivă de performanță, mâncarea preferată a Simonei, pe care o consumă cu drag mai ales alături de membrii familiei, este Piperchi țârgâsiți, un preparat tradițional aromân.

3. Simona Halep i-a aplicat Serenei Williams una dintre cele mai drastice înfrângeri din carieră

Era 2014 și prima participare a Simonei la Turneul Campioanelor de la Singapore. Serena a dominat categoric acel an având cele mai multe victorii în circuitul WTA.

Pe parcursul anului părea practic de neînvins, doar că nu de aceeași părere era și Simona, care făcea atunci unul dintre meciurile carierei, în grupele Turneului Campioanelor, și îi administra Serenei un sec 6-0, 6-2, a doua cea mai usturătoare înfrângere ca scor suferită de Serena Williams în carieră.

Cea mai drastică înfrangere pentru jucătoarea americană a fost în fața Johannei Konta, un 6-1, 6-0 la turneul de la San Jose 2018.

4. Prima apariție la TV

Puțini sunt cei care știu că prima apariție a Simonei într-o emisiune televizată avea loc tocmai în anul 2008, pe când aceasta avea doar 17 ani și reușea să cucerească titlul de la Roland Garros la junioare.

La fix 10 ani distanță, în 2018, aceasta câștiga Roland Garros (de această dată la senioare), după ce o învingea în 3 seturi pe americanca Sloane Stephens.

Însă, dacă în 2008 aceasta prezenta trofeul de junioare de la Roland Garros în emisiunea ,,La Măruță,” de la Pro TV, în 2018, după triumful de la Paris, aceasta avea parte de o ceremonie grandioasă de prezentare a trofeului pe Național Arena, cu 50.000 de oameni în tribune.

5. Victima unui jaf în săptămâna când a câștigat titlul la Wimbledon

O poveste mai puțin știută s-a întâmplat înaintea meciului cu Elina Svitolina din semifinalele de la Wimbledon, când managerii hotelului de la Londra unde erau cazate jucătoarele prezente la turneu raportau că 2 indivizi au pătruns în camera Simonei și a Petrei Kvitova, care erau cazate la același etaj, încercând să le deposedeze de anumite bunuri de valoare, pe care cei doi făptași credeau că cele două jucătoare le dețin în cameră.

Însă, ghinion pentru aceștia, care ulterior au fost prinși și amendați de către autorități pentru tentativa de tâlhărie.