Bianca Andreescu s-a calificat în optimile turneului WTA 1000 de la Guadalajara (Mexic), sportiva din Canada trecând după un meci de mare luptă de Petra Kvitova (3-6, 6-2, 6-0).

Bianca AndreescuFoto: Sean M. Haffey / Getty images / Profimedia

Bianca Andreescu, victorie mare cu Petra Kvitova - Este în optimi la WTA Guadalajara

Kvitova (a 16-a favorită) a câștigat primul set cu 6-3 și părea să aibă meciul în mână. Andreescu a reușit însă să revină: a fost mai inspirată, mai agresivă, a greșit mai puțin și a reușit să profite de neclaritățile apărute în jocul adversarei.

Bianca a mai cedat doar două gameuri până la finalul partidei (6-2, 6-0), calificarea venind după un meci de două ore și 12 minute.

Pentru un loc în sferturi, Bianca Andreescu va avea de luptat cu învingătoarea partidei dintre Jessica Pegula (favorită 3) și Elena Rybakina (campioana en-titre de la Wimbledon).

Rezumatul partidei dintre Andreescu și Kvitova:

Guadalajara Open Akron 2022 face parte din categoria „WTA 1000”, are premii totale în valoare de $2.527.250, iar la start pe tabloul principal s-au aflat 64 de jucătoare. Întrecerea are loc în perioada 17-23 octombrie. Principalele favorite ale competiției din Mexic sunt Paula Badosa (1), Aryna Sabalenka (2), Jessica Pegula (3) și Maria Sakkari (4).