Eugenie Bouchard a abandonat în primul tur de la Transylvania Open 2022, fosta ocupantă a locului 5 din ierarhia mondială aflându-se pentru prima dată în România.

Eugenie BouchardFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Eugenie Bouchard vrea să revină la Cluj-Napoca

Ajunsă pe locul 443 în clasamentul WTA, Bouchard a stat pe teren preț de un set (cedat cu 6-3 impotriva jucătoarei Anhelina Kalinina, a doua favorită din BTArena).

Eugenie a abandonat rapid, ea precizând că a avut unele probleme de natură fizică.

„Sunt dezamăgită că am încheiat turneul din România în acest fel pentru că mi-a plăcut foarte mult să fiu aici, la Cluj. Am făcut o întindere a flexorului şoldului acum câteva zile, la antrenament.

Am încercat să fiu cât mai pregătită pentru acest meci. Am făcut un RMN, iar rezultatele nu arătau atât de rău, aşa că m-am gândit că pot juca. Dar s-a înrăutăţit pe măsură ce meciul avansa.

Aşa că, pentru a evita o accidentare mai gravă, m-am gândit că cel mai bine ar fi să mă retrag. Urăsc să mă retrag şi mi-aş fi dorit să fi avut un parcurs frumos în România. Sper însă să mă întorc aici” - Eugenie Bouchard.

Anterior, la sosirea în România, sportiva a spus că vrea să vadă cât mai mult din țară și că obiectivul principal este să ajungă la castelul lui Dracula, la Bran.

În vârstă de 28 de ani, Bouchard a reușit cele mai bune rezultate ale carierei în urmă cu mai multe sezoane. Ea a jucat finală la Wimbledon în 2014 (pierdută cu Petra Kvitova) și tot în același sezon a bifat și o semifinală la Roland Garros.

A fost cel mai sus pe locul 5 în clasamentul mondial (20 octombrie 2014), iar până acum doar din premiile din tenis a câștigat $6.739.473.

În ultimele sezoane, Eugenie a fost mai mult cunoscută pentru prezențele mondene și pentru postările de pe rețelele sociale.