Roger Federer s-a retras oficial din tenis cu ocazia Laver Cup 2022, competiție care s-a desfășurat în O2 Arena din Londra. La eveniment nu a participat niciun jucător din Rusia, deși cel puțin conform clasamentului mondial Daniil Medvedev ar fi trebuit să fie prezent.

Daniil MedvedevFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Daniil Medvedev, invitat să participe la retragerea lui Roger Federer - Guvernul britanic s-a opus

La câteva săptămâni de la acel moment, Andrey Rublev a explicat motivul pentru care la retragerea lui Roger Federer nu s-a aflat niciun jucător din Rusia.

Rublev precizează, citat fiind de sportskeeda, că Daniil Medvedev a fost invitat să participe la evenimentul din O2 Arena, el fiind unul dintre cei mai buni jucători ai lumii. În plus, Medvedev a fost chiar și lider mondial în acest sezon.

Andrey completează spunând că deși Daniil s-a aflat pe lista de oaspeți, participarea lui Medvedev la Laver Cup nu a fost totuși posibilă din cauza Guvernului britanic.

Este cunoscută poziția clară a britanicilor în războiul din Ucraina, oficialii de la Londra interzicându-le sportivilor și sportivelor inclusiv participarea la Wimbledon 2022 (ca monedă de schimb în acest scandal, WTA și ATP nu au oferit puncte cu ocazia Grand Slamului de la All England Club).

„Eu nu am fost chemat, știu că Daniil a primit o invitație. Însă, în toată această ecuație a participării există și Guvernul Britanic, iar ei au dat clar de înțeles că nu va funcționa”, a precizat Andrey Rublev.