​Ana Bogdan trebuia să joace vineri în semifinalele turneului de la Parma, dar ploaia a dat peste cap programul competiției de categorie „WTA 250”.

Ana BogdanFoto: Klansek Velej / Sportida / Sipa Press / Profimedia

Ana Bogdan joacă sâmbătă cu Mayar Sherif în semifinalele WTA Parma

Organizatorii au anunţat că vineri nu se mai dispută meciuri la Parma din cauza ploii.

Astfel, meciul dintre Ana Bogdan (53 WTA, favorită 6) și Mayar Sherif (74 WTA) va fi al doilea al zilei de sâmbătă pe terenul central și ar putea începe în jurul orei 13:00.

În prima semifinală, de la ora 11:30, Maria Sakkari (7 WTA, principală favorită) o va întâlni pe Danka Kovinic (78 WTA).

Sâmbătă va avea loc şi finala turneului, urmând să fie ultimul meci de pe terenul central.

De știut:

  • Prin calificarea în semifinale, Ana Bogdan și-a asigurat un premiu în valoare de 8.870 de euro și 110 puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • În urma acestui rezultat, Ana Bogdan va acumula 1077 de puncte, ea fiind în WTA Live pe locul 46 (cel mai bun al carierei). Sportiva noastră reușește astfel să-și îndeplinească unul dintre obiectivele din ultimele sezoane: pătrunderea în TOP 50 WTA.

„Parma Ladies Open” are loc în perioada 26 septembrie - 1 octombrie, pe zgură, are premii totale în valoare de $251.750, face parte din categoria WTA 250, iar campioana en-titre este Coco Gauff (nu participă la ediția din acest an).