Roger Federer și Rafael Nadal s-au pregătit pentru ultimul meci din cariera elvețianului alături de Novak Djokovic și Andy Murray, cei care le vor fi colegi în duelul cu Echipa Restului Lumii. Stafful și copii de mingi de la Laver Cup 2022 s-au putut bucura în O2 Arena din Londra de una dintre cele mai spectaculoase sesiuni de antrenament din istorie.

Roger Federer si Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

În total, cei patru jucători au câștigat 66 de titluri de Grand Slam și au petrecut 933 de săptămâni pe prima poziție în clasamentul ATP.

Gluma lui Andy Murray după întâlnirea cu BIG 3 de la Laver Cup

Imagini de la antrenamentul susținut joi de BIG 4 în O2 Arena din Londra cu ocazia Laver Cup 2022

Roger Federer, văzut prin ochii lui Novak Djokovic

Roger Federer și Rafael Nadal, la ultimul FEDAL din carieră

Conform programului anunțat de organizatorii de la Laver Cup, vineri vor avea loc patru meciuri, iar ultimul va fi cu adevărat special.

Roger Federer va bifa ultima prezență oficială din tenis, iar partenerul său va fi... Rafael Nadal.

Va fi ultimul FEDAL pe care fanii tenisului îl vor putea vedea în activitate, cu mențiunea că de această dacă cei doi mari rivali vor fi coechipieri.

Roger și Rafa îi vor întâlni pe Frances Tiafoe și Jack Sock într-un meci de dublu care va rămâne în memoria multora dintre fanii tenisului drept „Ultimul dans” al marelui campion Roger Federer (va începe undeva în jurul orei 22:30).

Primul meci al zilei de vineri, Casper Ruud vs Jack Sock, va începe la ora 15:00 (ora României). Competiția Laver Cup 2022 va putea fi urmărită în direct pe Eurosport.

Roger Federer, ultimul dans - Partenerul elvețianului la meciul de retragere de la Laver Cup 2022

Roger Federer face echipă cu marii săi rivali la Laver Cup

La Laver Cup 2022 (23-25 septembrie), Roger Federer va face echipă cu Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas.

Echipa Europei se va duela în arena O2 din Londra cu Echipa Restului Lumii: Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, John Isner și Jack Sock.

Laver Cup, de-a lungul timpului: Europa, învingătoare de fiecare dată

Laver Cup 2017 - A avut loc în „O2 Arena” din Praga, iar Europa s-a impus cu 15-9.

Laver Cup 2018 - A avut loc în „United Center” din Chicago, iar Europa s-a impus cu 13-8.

Laver Cup 2019 - A avut loc în „Palexpo” din Geneva, iar Europa s-a impus cu 13-11.

Laver Cup 2020 - Nu s-a disputat din cauza pandemiei de Covid-19 (Roland Garros a avut loc în aceeași perioadă, iar la Laver Cup s-a renunțat în cele din urmă).

Laver Cup 2021 - A avut loc în „TD Garden” din Boston, iar Europa a avut câștig de cauză cu 14-1.

Care este formatul Laver Cup

Cele două echipe dispun de câte șase jucători. O victorie aduce un punct în prima zi de întreceri. Vor fi trei meciuri de simplu și unul de dublu.

În a doua zi de partide, o victorie aduce două puncte. Vor fi, de asemenea, trei meciuri de simplu și unul de dublu.

În a treia zi de meciuri, un succes va fi recompensat cu trei puncte. Un meci de dublu va fi urmat de până la trei meciuri de simplu (în funcție de scorul de pe tabelă).

Echipa care va ajunge prima la 13 puncte va fi declarată învingătoare (în total, sunt puse în joc 24 de puncte).

Niciun jucător nu poate juca mai mult de două meciuri la simplu în cele trei zile de concurs. De asemenea, patru din cei șase sportivi trebuie să evolueze și la dublu.