Coco Gauff a intrat devreme în lumina reflectoarelor, iar la 15 ani se lupta deja cu cele mai importante nume din tenisul feminin. Ajunsă la vârsta de 18 ani, sportiva aflată pe locul 12 în clasamentul WTA a afirmat că a obţinut primul cec din viaţa ei datorită Serenei Williams.

Coco GauffFoto: Victor Joly/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potrivit Reuters, Coco a povestit că a fost dublura Serenei la filmarea unei reclame a companiei aeriene Delta Air Lines.

„Când am întâlnit-o prima dată pe Serena, ea nu ştie asta, cred că aveam nouă sau zece ani. Aveau nevoie de o dublură care să joace versiunea ei mai tânără, fără să se vadă chipul. Cred că a fost pentru o reclamă Delta. Nu cred că au folosit vreodată imaginile, dar a fost primul meu cec obţinut vreodată. Ea nu ştie asta, dar primii bani i-am obţinut datorită ei, jucând într-o reclamă” - Coco Gauff.

Gauff a vorbit şi despre cum a inspirat-o Serena Williams pe ea, aşa cum a inspirat o întreagă generaţie de jucătoare de culoare.

„Crescând, nu m-am gândit niciodată că eram diferită. Pentru că jucătoarea de pe primul loc era cineva care arăta ca mine. Cred că acesta este cel mai important lucru pe care l-am învăţat de la Serena” - Coco Gauff.

În primul tur de la US Open 2022, Coco Gauff o va întâlni pe franțuzoaica Leolia Jeanjean (149 WTA).