​Echipa lumii a anunțat ultimii doi jucători care vor participa la Laver Cup, ediția din 2022, competiție care va avea loc în „O2 Arena” din Londra în perioada 23-25 septembrie.

Fedal la Laver CupFoto: lavercup.com

Alex De Minaur (20 ATP) și John Isner (48 ATP) vor completa lista jucătorilor din echipa lumii.

Antrenați de John McEnroe, sportivii din echipa lumii speră să obțină victoria în premieră, celelalte patru ediții fiind câștigate de echipa Europei.

Echipa Europei: Rafael Nadal (Spania/3 ATP), Stefanos Tsitsipas (Grecia/5 ATP), Novak Djokovic (Serbia/6 ATP), Casper Ruud (Norvegia/7 ATP), Andy Murray (Marea Britanie/49 ATP), Roger Federer (Elveţia/fără clasament).

Echipa mondială: Felix Auger-Aliassime (Canada/8 ATP), Taylor Fritz (SUA/12 ATP), Diego Schwartzman (Argentina/16 ATP), Alex de Minaur (Australia/20 ATP), John Isner (SUA/48 ATP), Jack Sock (SUA/108 ATP).

Prima ediție a Laver Cup a avut loc în 2017.

Laver Cup, de-a lungul timpului: Europa, învingătoare de fiecare dată

Laver Cup 2017 - A avut loc în „O2 Arena” din Praga, iar Europa s-a impus cu 15-9.

Laver Cup 2018 - A avut loc în „United Center” din Chicago, iar Europa s-a impus cu 13-8.

Laver Cup 2019 - A avut loc în „Palexpo” din Geneva, iar Europa s-a impus cu 13-11.

Laver Cup 2020 - Nu s-a disputat din cauza pandemiei de Covid-19 (Roland Garros a avut loc în aceeași perioadă, iar la Laver Cup s-a renunțat în cele din urmă).

Laver Cup 2021 - A avut loc în „TD Garden” din Boston, iar Europa a avut câștig de cauză cu 14-1.

Care este formatul Laver Cup

Cele două echipe dispun de câte șase jucători. O victorie aduce un punct în prima zi de întreceri. Vor fi trei meciuri de simplu și unul de dublu.

În a doua zi de partide, o victorie aduce două puncte. Vor fi, de asemenea, trei meciuri de simplu și unul de dublu.

În a treia zi de meciuri, un succes va fi recompensat cu trei puncte. Un meci de dublu va fi urmat de până la trei meciuri de simplu (în funcție de scorul de pe tabelă).

Echipa care va ajunge prima la 13 puncte va fi declarată învingătoare (în total, sunt puse în joc 24 de puncte).

Niciun jucător nu poate juca mai mult de două meciuri la simplu în cele trei zile de concurs. De asemenea, patru din cei șase sportivi trebuie să evolueze și la dublu.