​Sorana Cîrstea s-a calificat luni în optimile turneului de categorie „WTA 250” de la Cleveland. Sportiva noastră a cedat doar cinci gameuri în meciul cu Marcela Zacarias (lucky loser).

Sorana CirsteaFoto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Sorana, care inițial trebuia să joace cu belgianca Elise Mertens (a patra favorită s-a retras înaintea partidei), s-a impus cu 6-2, 6-3 în fața mexicancei aflate pe locul 212 în clasamentul mondial.

Meciul a durat o oră și 20 de minute.

Pentru un loc în sferturi, Cîrstea (38 WTA) se va duela cu Magda Linette (67 WTA), după ce polonza a trecut de kazaha Yulia Putintseva (39 WTA), scor 6-4, 6-2.

România mai este reprezentată în optimile competiției americane de Irina Begu (duel cu învingătoarea meciului dintre Sofia Kenin și Dalayna Hewitt).

Turneul de la Cleveland face parte din categoria WTA 250, are loc în perioada 21-27 august pe hard, are premii totale în valoare de $251.750, iar principalele favorite sunt Barbora Krejcikova (1 - wild card), Martina Trevisan (2), Ekaterina Alexandrova (3), Elise Mertens (4) și Irina Begu (5).

În 2021 a avut loc prima ediție a întrecerii, una câștigată de Anett Kontaveit (se află în prezent pe locul 2 în ierarhia WTA).