Sorana Cîrstea (40 WTA) a fost eliminată în turul secund al turneului de la Cincinnati, sportiva noastră fiind învinsă în două seturi de Petra Kvitova.

Sorana CirsteaFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Aflată pe locul 28 în clasamentul mondial, Kvitova (campioană de două ori la Wimbledon) s-a impus după doar 65 de minute de joc în fața româncei, scor 6-2, 6-3.

Jucătoarea din Cehia s-a impus de trei ori la retur și a servit foarte bine pe toată durata partidei (Cîrstea a avut două mingi de break, dar nu a reușit să le fructifice).

De știut:
  • Petra Kvitova se va duela în optimi cu învingătoarea partidei dintre tunisianca Ons Jabeur (favorită 5) și americanca Caty McNally (179 WTA).
  • Pentru prezența în turul al doilea, Sorana Cîrstea va primi un cec de 16.340 de dolari şi 60 de puncte în clasamentul WTA.
  • România mai este reprezentată pe tabloul principal de la Cincinnati de Simona Halep, care va juca în turul al doilea cu Veronika Kudermetova.

Western & Southern Open - Ultimul turneu înainte de US Open 2022

Competiție de categorie WTA 1000, turneul se dispută pe hard în perioada 15-21 august 2022. Are premii totale $2.527.250, iar la start pe tabloul principal se află 64 de jucătoare. Campioana en-titre este Ashleigh Barty (retrasă între timp din tenis), titlul cucerit anul trecut.