După ce a jucat finala Wimbledon 2022 și a cucerit turneul de la Washington, Nick Kyrgios era așteptat să se alăture echipei Australiei la Cupa Davis (nu a mai evoluat în această competiție din 2019). Se pare însă că sportivul în vârstă de 27 de ani nu este disponibil pentru meciurile contra Germaniei, Franței și Belgiei.

Nick KyrgiosFoto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nick Kyrgios nu va participa astfel la competiţia de tenis pe echipe din luna septembrie, a anunţat, marţi, Federaţia Australiană de Tenis, punând astfel capăt speculaţiilor privind o revenire a jucătorului australian în această competiţie.

Nick Kyrgios nu va reveni în echipa Australiei de Cupa Davis

„Ar fi fost extraordinar să-l avem pe Nick în echipă dar, din păcate, el nu este disponibil pentru acest meci" - Lleyton Hewitt, căpitanul echipei Australiei de Cupa Davis.

Kyrgios nu a mai participat la Cupa Davis din 2019, dar rezultatele bune din ultima perioadă ar fi ajutat la includerea lui în echipă.

După parcursul londonez, Kyrgios (28 ATP) a câştigat turneul de la Washington, la începutul acestei luni, şi a ajuns până în sferturi la Montreal.

Echipa Australiei va miza la simplu pe Alex de Minaur şi Thanasi Kokkinakis, în timp ce la dublu vor fi aliniaţi Matt Ebden şi Max Purcell.

Australia va juca la Hamburg între 13 şi 18 septembrie în Grupa C, contra Germaniei, Franţei şi Belgiei, conform Agerpres.