Simona Halep s-a luptat și cu vântul în optimile turneului National Bank Open de la Toronto, dar a învins-o până la urmă pe Jil Teichmann (sportivă care o eliminase pe Anett Kontaveit, a doua favorită). Fosta lideră WTA a obținut victoria după o oră și jumătate de joc, scor 6-2, 7-5.

Simona HalepFoto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

De știut:

  • În sferturile competiției de categorie „WTA 1000”, Simona Halep va da peste Cori Gauff (favorită 10), după ce sportiva din SUA a trecut de Aryna Sabalenka (Belarus, favorită 6), scor 7-5, 4-6, 7-6(4).

  • Prin calificarea în sferturi, Simona Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 61.300 de dolari și 190 puncte în clasamentul WTA de simplu.

  • Halep a câștigat de două ori Rogers Cup (fosta denumire a competiției), în 2016 și 2018, dar la Montreal. În 2021, Simona Halep s-a oprit în turul secund, fiind învinsă de Danielle Collins.

Traseul virtual al Simonei Halep la turneul de la Toronto

Turul I: 6-0, 6-2 vs Donna Vekic

Turul II: 6-4, 6-2 vs Shuai Zhang

Optimi: 6-2, 7-5 vs Jil Teichman

Sferturi: Cori Gauff

Semifinale: Jessica Pegula / Camila Giorgi / Yulia Putintseva

Finală: Iga Swiatek / Maria Sakkari / Belinda Bencic / Garbine Muguruza / Karolina Pliskova / Bianca Andreescu.

Simona Halep - Jil Teichmann 6-2, 7-5, în optimile turneului WTA de la Toronto

7-5 Halep începe bine gameul. Jil nu mai face față în schimburile lungi. Mingea româncei aterizează pe culoarul de dublu (30-15). Dublă greșeală, Simona se automotivează: „Haide, haide, haide!". Jil se apără incredibil și Simona trimite afară. Halep își lovește coapsa. Teichmann ratează lovitura în lung de linie (40-40). Retur ratat de elvețiancă - minge de meci. Simona așteaptă momentul decisiv și atacă cu forehandul în colțul terenului.

6-5 Simona pune presiune într-un game foarte important. Jil nu gestionează bine situația, ratează un voleu de lângă fileu și Simona obține o minge de break. Simona are tot terenul în față (Jil se afla lângă fileu), dar trimite în bandă. Jil ratează sliceul, încă o minge de break. Mingea iese foarte puțin afară, Jil rezistă. Retur ratat. Jil vine din nou la fileu, Simona încearcă să o paseze în lung de linie și aceasta nu mai poate trimite înapoi. Teichmann continuă cu această strategie, face de fiecare dată pasul în teren. Lovitură de rever ratată de elvețiancă (40-40). Jil trimite mult prea lung - încă o minge de break. Simona se impune până la urmă la retur și va servi pentru calificare.

5-5 Simona începe bine gameul, Jil returnează in fileu. Game alb pentru Halep, setul se prelungește.

4-5 Simona acoperă rapid terenul, dar nu mai poate pune mingea în terenul adversarei. Lovitură scurtă a elvețiencei, Simona profită și punctează în cross. Retur bun, Jil trimite în fileu (30-30). Halep ratează complet cu forehandul. Simona forțează, dar trimite afară.

4-4 Punct spectaculos câștigat de Jil, după ce Simona a depus foarte mult efort. As al Simonei, care revine rapid și conduce cu 40-15. Retur prea lung.

3-4 Mingea lovește banda fileului, Simona reacționează târziu și trimite afară. Halep ajunge la o scurtă ratată și punctează în lung de linie. Retur în fileu. Serviciu plasat bine de Jil. Ambele jucătoare servesc foarte bine în aceste momente.

3-3 Jil se întinde după o minge, dar nu mai poate trimite înapoi. Lovitură bună de rever în cross a elvețiencei. Simona lovește spre exterior, mingea sare puțin și Jil trimite în fileu. Game facil pentru Simona.

2-3 Jil pune mult mai multe probeleme cu primul serviciu în aceste momente ale partidei. Sportiva din Elveția câștigă la 0.

2-2 Schimburile sunt din ce în ce mai lungi. Simona se impune în acesta. Lovitură foarte bună în lung de linie a Simonei. Voleu drive câștigător. Game alb pentru Halep.

1-2 Simona se apără bine, trimite mingile înapoi și erorile vin. Serviciu bun la mediană. Elvețianca lovește cu rama (30-30). Încă o dublă. Jil salvează o minge de break și trece în avantaj cu un smash. Retur ratat de Halep.

1-1 Simona își plimbă adversara pe linia de fund și aceasta trimite în fileu. Halep aleargă după minge, ajunge la timp și lovește pe contre-pied. Slice superb al elvețiencei. Simona mai face o dublă. Urmată de un serviciu bun spre exterior. Gameul se complică după o eroare (40-40). Jil a rezistat bine, dar a ratat ultima lovitură. Teichmann face pasul la fileu, dar trimite cu sliceul în fileu.

0-1 Raliu pe mijlocul terenului pierdut de Halep. Încă o lovitură ratată de româncă. Simona nu își găsește ritmul în primul game din setul secund. Dar reușește o lovitură superbă cu forehandul în cross, dintr-o poziție foarte dificilă. Al patrulea punct consecutiv câștigat de Simona. Jil se enervează, dă cu racheta de pământ și primește un avertisment. Minge de break ratată de Halep. Incomodată de vânt, Simona trimite afară. Simona face pasul în fața linie de fund, controlează schimbul și închide cu un voleu bine plasat. Jil prinde linia laterală cu o lovitură de rever. Simona nu poate ridica mingea peste fileu.

6-2 Simona se apără bine inițial, dar lovește prea puternic și mingea aterizează în spatele liniei de fund. A doua dublă a Simonei (15-30). Serviciu secund bun, Jil returnează în fileu. Simona ajunge la timp la o minge, dar trimite foarte slab, direct în burta fileului. Teichmann lovește cu rama și ratează o minge de break. Retur ratat de Teichmann. Încă o eroare a elvețiencei - set câștigat de Halep.

5-2 Teichmann nu ține pasul în aceste momente, Simona alternează foarte bine loviturile și se desprinde rapid la 40-0 la primire. Simona trimite un lob superb din apărare și mai face un break.

4-2 Simona simte respirația adversarei în ceafă și accelerează. Punct superb câștigat de româncă, din defensivă. Forehand câștigător în lung de linie (40-0). După ce pierde un punct, Simona închide gameul cu un as.

3-2 Sportiva noastră trimite în fileu. Game alb de serviciu pentru Jil Teichmann, care se apropie pe tabelă.

3-1 Simona caută colțu terenului, dar ratează de puțin ținta. Teichmann mai câștigă un punct, după ce Simona a fost incomodată de vânt. Jil trimite pe culoarul de dublu cu forehandul. Unghi bun găsit de Jil, Simona nu mai poate face nimic (15-40). Primul game al elvețiencei vine după o dublă a Simonei.

3-0 Halep profită din plin de erorile adversarei și mai face un break după o dublă greșeală a elvețiencei.

2-0 Simona începe bine la lansare, câștigă repede primele două puncte. Halep joacă bine și cu serviciul secund. Rever ratat de Jil, game alb pentru Simona.

1-0 Meciul a început cu Teichmann la serviciu. Simona ajunge la o scurtă, dar Jil o pasează. Simona pune presiune, revine de la 0-30, dar ratează o minge de break. Halep forțează o eroare din partea adversarei și începe meciul cu break după un punct spectaculos.

Halep și Teichmann nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.

Cine este Jil Teichmann

Jil s-a născut la 15 iulie 1997, la Barcelona (Spania). Până acum, a adunat 254 de victorii în întreaga carieră și a înregistrat 178 de înfrângeri.

Are în palmares două titluri WTA la simplu (Praga și Palermo 2019) și unul la dublu (Hamburg 2021).

În prezent, Teichmann ocupă poziția 21 în ierarhia mondială (cea mai bună clasare a carierei). De-a lungul timpului a strâns din tenis $2.689.126.

Turneul de la Toronto este dotat cu premii în valoare de 2.697.250$ și se desfășoară pe suprafața „hard”. Ultima câștigătoare este italianca Camila Giorgi.