Perioada dificilă continuă pentru Naomi Osaka: nipona a avut o aventură scurtă la turneul de la Toronto, fiind nevoită să se retragă în timpul meciului din primul tur al competiției de categorie „WTA 1000”.

Naomi OsakaFoto: Katsarov Christopher/CP/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Osaka, cvadruplă câștigătoare de Grand Slam, a abandonat din cauza unor dureri de spate, în momentul în care Kaia Kanepi (31 WTA) conducea cu 7-6(4), 3-0.

„Am avut dureri de spate încă de la începutul meciului și, în ciuda eforturilor mele de a le depăși, nu am reușit. Aș vrea să o salut pe Kaia pentru jocul ei bun și îi doresc tot ce e mai bun pentru restul turneului”, a declarat Osaka, cu lacrimi în ochi.

După ce a pierdut finala turneului „WTA 1000” de la Miami în fața polonezei Iga Swiatek (la începutul lunii aprilie), Osaka a mai jucat doar șase meciuri, având un bilanț de 2 victorii și 4 înfrângeri. Sportiva din Japonia ocupă locul 39 în ierarhia mondială.

În turul doi de la National Bank Open, Kanepi (finalistă la Washington) va da peste iberica Garbine Muguruza (favorită 8).

US Open, competiție pe care Osaka a câștigat-o în 2018 și 2020, se va desfășura în acest an între 29 august și 11 septembrie.

Citește și: Naomi Osaka, ținta unui val de critici după ce a lăsat să se înțeleagă că o deranjează că trebuie să-și întrețină familia