Naomi Osaka este cea mai bine plătită sportivă din lume, dar nipona a stârnit un val de critici pe Twitter după ce a postat un mesaj în care a lăsat să se înțeleagă că o deranjează că trebuie să muncească pentru a-și întreține familia.

Leonard Francois si Naomi OsakaFoto: SportsPressJP / AFLO / Profimedia

Naomi Osaka, criticată pe internet după o postare controversată

Sportiva în vârstă de 24 de ani a scris că uneori își dorește ca părinții ei să fie bogați, astfel încât să nu simtă nevoia de a continua să muncească pentru „a le asigura supraviețuirea”.

„Câteodată îmi doresc ca părinții mei să fi fost bogați, pentru a nu mai fi nevoită să muncesc pentru supraviețuirea tuturor!”, a scris sportiva din Japonia pe Twitter, completând în comentariile postării: „Nu cred că aș fi ajuns aici dacă părinții mei erau bogați, deoarece nu aș mai fi avut aceeași motivație. Deci cred că toate se întâmplă cu un scop!”.

Mulți fani au criticat-o pe Osaka, spunând că o astfel de declarație este deplasată din partea unei persoane publice de talia ei, care a adunat o avere în ultimii ani. Japoneza a șters până la urmă postarea.

„Cum de ești multimilionară și te plângi că îți întreții părinții. Oamenii își întrețin familiile având mult mai puțini bani”, a scris un internaut.

Cei care au criticat-o pe sportivă au evidențiat faptul că Naomi provine dintr-o familie cu un trecut stabil. Tatăl ei, Leonard Francois, este antrenor și i-a ghidat primii pași în tenis încă de la o vârstă fragedă. Când aceasta avea trei ani, familia ei s-a mutat din Japonia în Elmont (New York) pentru ca aceasta să urmeze o carieră în acest sport.

„Evident, acest lucru nu ar trebui să fie postat de un om matur de 20 de ani, mai ales de o persoană publică foarte bogată și împlinită. Acestea fiind spuse, mă abțin să fiu critic aici, pentru că nu am fost niciodată în locul ei. Părinții mei nu mi-au dictat alegerea carierei mele”, a scris alt utilizator.

Naomi Osaka, cea mai bine plătită sportivă din lume

Naomi Osaka este cea mai bine plătită sportivă din lume, potrivit Forbes. De asemenea, japoneza este unul dintre cei mai comercializabili sportivi, lăsându-i în urmă pe Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. În vârstă de 24 de ani, nipona este depășită în acest clasament doar de Roger Federer, LeBron James și Tiger Woods.

Naomi Osaka are peste 20 de sponsori, câștigând 58 de milioane de dolari în ultimele 12 luni de la firme precum Nike, Mastercard și Louis Vuitton. Doar Serena Williams se apropie de Osaka la acest aspect în rândul sportivelor.

Din tenis, Naomi Osaka a câștigat 21.061.827 de dolari, ocupând locul 20 în clasamentul premiilor (surorile Williams și Simona Halep se află pe podium).